Teknoloji

Önümüzdeki bir iki yıl yeni nesil oyun konsolu beklemeyin

Sony ve Microsoft mevcut nesil oyun konsollarını çıkaralı dört yıl oldu. Eğer Ubisoft’un CEO’su Yves Guillemot’nun söylediklerini dikkate alırsak, yeni nesil oyun konsollarını da en az iki sene daha görmeyeceğiz.

Şirketinin yatırımcılara özel telekonferans oturumunda konuşan Guillemot, Sony’nin PlayStation 4 Pro’yu geçen yıl çıkardığını, bu yılda Microsoft’tan Xbox One X’i gördüklerini söylerken, en az iki yıl boyunca yeni bir şey görmeyeceklerini düşündüğünü dile getirdi.

Yöneticinin bu söyledikleri büyük oranda doğru. Zaten geçmişteki deneyimler de aynı doğrultuda görünüyor. PlayStation 3 ile PlayStation 4’ün çıkışı arasında yedi yıl geçmişken, Xbox One da Xbox 360’tan sekiz yıl sonra gelmişti.

Öte yandan, PS4 Pro ve Xbox One X’in sahip oldukları daha fazla güç, yeni nesil bir oyun konsolu için acelenin olmadığını da gösteriyor.

Guillemot, tahminlerinin Sony ve Microsoft’un içinden alınan duyumlara değil, sezgilerine dayandığını belirtmekten de geri durmuyor.

Ubisoft CEO’suyla aynı sezgileri bir sektör analisti olan Michael Pachter da paylaşıyor. Pachter, gelecek nesil PlayStation konsolunun 2019 veya 2020’de, PS4 satışları yavaşlamaya başladığında geleceğini söylüyor. O zaman geldiğinde PS4 Pro’un temel seviyedeki model olacağını da dile getiriyor.

Sony ve Microsoft’un PS4 Pro ve Xbox One X’te yaptıkları geliştirmeler Guillemot tarafından olumlu karşılanıyor. Yönetici, evrimsel yaklaşımın doğru yönde ilerleme sağladığını ve sektöre de büyük katkıda bulunduğunu, çünkü oyunların bu makinelerde gerçekten de etkileyici biçimde çalıştığını söylüyor.

Yavaş ve durağan yaklaşım sergilemek tüketicilere de yarar sağlıyor. Onlara sadece daha güzel ve etkileyici görünen oyunlar oynama fırsatı sunmuyor, aynı zamanda oyun kütüphanelerini daha uzun süre boyunca muhafaza etmelerini mümkün kılıyor.

Öte yandan 4K ile ilgilenmeyenlerin favori oyunlarını oynamaya devam etmek için birkaç yıl daha yatırım yapmaları gerekmeyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER