Tanıtıcı Yazı

Online Satış Sitesi Kurmak İçin Neler Gerekir?

ideasoft online satış sitesi kurmak

(Bu makale Ideasoft desteğiyle yayınlanan bir tanıtım yazısıdır.)

Online satış sitesi kurmak için ihtiyacınız olan her şeyi sizler için derledik. Online alışveriş sitesi açmak yani e-ticaret sitesi kurulumu, kesinlikle profesyonel olarak yapılması gereken işlerden biridir. Hem yasal olarak, hem de teknik açıdan pek çok detay gerekmektedir.

Kusursuz, güvenli ve kaliteli bir online alışveriş sitesi kurmak, pek çok girişimcinin tercih ettiği yöntemden biridir. E-ticaret sitesi açmak için hangi adımların izlenmesi gerektiği, ne kadarlık bir maliyete gereksinim duyulduğu veya diğer tüm teknik konular sıklıkla merak edilmektedir.

Küçük işletmenizi global pazar yerinde tanıtmak ve daha kısa zamanda daha geniş bir müşteri kitlesine sahip olmak için sizler de online alışveriş sitesi kurabilirsiniz. Online satış sitesi açmak ile ilgili tüm merak edilenleri birlikte inceleyelim.

Online Satış Yapmak İçin Gerekenler

Başarılı bir online satış sitesi kurmak için, bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Sanal bir mağaza oluştururken hem kendi markanızın güvenliği, hem de müşterilerinizin kaliteli alışveriş deneyimi yaşaması için temel adımları takip etmenizde yarar olacaktır. Online satış sitesi açmak için izlemeniz gereken adımları gözden geçirelim.

Domain Satın Alma

Domain satın alma yani alan adı alma, online mağaza açma sürecinde ilk olarak halletmeniz gereken işlemlerden biridir. Alan adı olarak bilinen domain, kişilerin web sitenize erişebilmesi için kullanacağı web adresi olarak tanımlanabilmektedir.

Markanızı yansıtacak olan alan adı alma sürecinizde mutlaka profesyonel bir ekip ile birlikte çalışmalısınız. İşletmenizin veya markanızın ürünlerini, hizmetlerini ve tüm faaliyetlerini yansıtan ve kısaca fikir veren bir alan adı almanız gerekmektedir.

Alan adının rakip sitelerden bir adım öne olmak için de önemli olduğunu belirtmek gerekmektedir. Yaratıcı, özgün ve imgesel bir alan adı alarak, çok daha kurumsal ve profesyonel bir web sitesi görünümü elde edebilirsiniz.

Hosting Sağlayıcısı Bulma

Online satış sitesi kurmak için ikinci aşama olarak, hosting sağlayıcısından bahsedebiliriz. E-ticaret sitesi kurmak için mutlaka bir web hosting kullanmanız gerekmektedir. Hosting sayesinde, site verileriniz ve dosyalarınız güvenli bir şekilde depolanabilir. Kaliteli, güvenilir ve sağlam bir hosting sağlayıcısı sayesinde, online mağazanızı da kısa zamanda geliştirebilirsiniz.

Hosting almadan önce, ileriye yönelik olarak sitenizin verimli bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacak bir seçim yapmalısınız. Ayrıca tercih edeceğiniz web hosting planının ölçeklenebilir olması da dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli özelliktir.

E-Ticaret Platformu Seçimi

Online satış sitesi açmak için en önemli adım olan e-ticaret sitesi platformu seçiminde mutlaka profesyonel bir sağlayıcıdan destek almalısınız. Bu aşamada dilerseniz hazır site kurma araçlarını tercih edebilirsiniz. Sanal mağaza açmak ve e-ticaret sitesi kurmak için IdeaSoft ekibimizin sunmuş olduğu hazır platformlarında tercih edebilirsiniz.

Anahtar teslim olarak sunulan hazır e-ticaret sitelerine ürünlerinizi yükleyerek, satış yapmaya hemen başlayabilirsiniz. E-ticaret sitesi platformları arasından seçim yaparken, müşterilerinizin alışveriş deneyimi daha kaliteli hale getirecek ve geliştirecek alt yapıya sahip olan temaları tercih etmelisiniz. Alışveriş sitenizin 7/24 aktif olacağını düşünürsek, kaliteli ve sorunsuz bir tema seçimi yapılması gerektiğini de söyleyebiliriz.

Çevrimiçi satış işlemlerinin daha hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra online satış sitesi kurmak için alacağınız sitenin maliyetini de göz önünde bulundurmanızda yarar olacaktır. Hem bütçenize uygun, hem de iş modelinizi ve ürünlerinizi tamamlayacak özelliğe sahip olan siteleri tercih etmelisiniz.

Zorunlu Yasal Prosedürler

Online satış sitesi kurmak için yerine getirmeniz gereken bazı yasal prosedürler bulunmaktadır. Bunlar içerisinde yer alan şirket kurulumu, e-ticaret sitesinin kurulum aşamasında iken yerine getirmeniz gereken konulardandır. Şahıs şirketi dışında anonim veya limited şirket gibi şirket türlerini inceleyebilirsiniz.

Sizin, işletmenizin veya ihtiyaçlarınızın uygun olduğu şirket türü için hemen ticaret odasına başvuruda bulunabilirsiniz. Şahıs şirketi açarak online satış sitesi açmak, girişimcilerin en çok tercih ettiği iş modellerinden biridir. Ortaklı veya daha büyük sermaye ile bir şirket kurmak istiyorsanız, limited veya anonim şirketler arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

İşletme kurmadan online satış sitesi kurmak, vergi borcu gibi konularda ilerleyen süreçte sizlere sorun oluşturacaktır. Bunun için şirketi kurmalı ve verilen vergi numaranız üzerinden online satış sitesi açmak için işlemlerinizi tamamlamalısınız.

Online Satış Sitesi İçin En İyi Yazılım Hangisi?

Online satış sitesi açmak için tercih edeceğiniz yazılım sistemi, web sitenizin genelini ilgilendiren önemli konulardan biridir. Site yazılım sistemi, ürünlerinizin sergilenmesinden, sipariş oluşturmaya ve ödeme bölümünden sipariş takibine kadar tüm detayları kapsamaktadır. Bunun için güvenli, hızlı ve profesyonel şekilde hizmet sunan bir yazılım sistemi almanız gerekmektedir.

E-ticaret yazılımları sayesinde girişimciler ve markalar, istedikleri kalitede ve güvenli bir online satış sitesi kurabilmektedirler. Müşteriler, güvenli bir yazılım sistemine sahip olan e-ticaret sitelerinden daha pratik ve hızlı bir şekilde alışverişlerini yapabilmektedirler.

Online satış sitesi açmak için tercih edeceğiniz pek çok yazılım sistemi bulunmaktadır. Her yazılım sisteminin kendine özgü özellikleri bulunur. E-ticaret paketleri içerisinde hazır olarak sunulan yazılım sistemleri de bulunmaktadır. Genel olarak e-ticaret sitesi yazılımlarının ortak özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ürünleri sergileme
  • Üyelik oluşturma
  • Sepet bölümü
  • Sipariş oluşturma
  • Sipariş ve kargo takibi

Yukarıda sıralanan özellikler, hemen tüm online satış sitesi yazılım sistemlerinin ortak özellikleridir. E-ticaret yazılım sistemleri opsiyonel olmakla birlikte, ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirebilmektedir.

Ancak hazır e-ticaret platformları içerisinde yer alan e-ticaret yazılımlarının en önemli avantajı, kullanıma hazır olmasıdır. Bunun için vakit kaybı yaşamadan, online satış sitenizi hemen oluşturabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. IdeaSoft yazılım sistemlerini inceleyebilir, e-ticaret hazır platformları arasından seçim yapabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER