Teknoloji

OnePlus Z için farklı işlemci iddiası

OnePlus Z için farklı işlemci iddiası

OnePlus Z, OnePlus’ın bu yılki akıllı telefon portföyünde kayıp halka durumunda. İlk etapta OnePlus 8 Lite adını taşıyacağı, OnePlus 8 ve 8 Pro ile tanıtılacağı söylenen telefon; hâlâ resmiyet kazanmış değil. Son iddialara göre, OnePlus Z’yle önümüzdeki temmuz ayında tanışmak mümkün olacak.

Akıllı telefonla ilgili yeni bir dedikodu ise daha önceki sızıntılardan farklı bir durumu işaret ediyor. Şimdiye kadar çıkan neredeyse tüm haberlerde akıllı telefonun MediaTek’in Dimensity 1000L isimli işlemcisini taşıyacağı belirtilmişti. Ancak son dedikoduda akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 765 işlemciyle geleceği belirtiliyor.

İlk bakışta bu dedikodu, yanlış bilgiye sahip bir duyumcu iddiası gibi görünebilir. Ancak ortada bu dedikodunun kulağa mantıklı gelmesine neden olacak bazı işaretler de mevcut. Bu işaretlerin en somutu olarak ise telefonun çıkışının gecikmesi öne çıkıyor.

OnePlus Z’nin Dimensity 1000L işlemcisiyle OnePlus 8 ve 8 Pro’yla birlikte tanıtılması planlanırken, son anda Qualcomm’dan gelen “reddedilemeyecek bir teklif” ile Snapdragon 765’e dönülmesi ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor.

Sonuçta OnePlus ilk günden beri Qualcomm ile çalışıyor. İki şirketin mühendisleri yakın bir mesai yürütüyor ve yöneticileri de birbirlerinin etkinliklerinde boy gösteriyor. Dolayısıyla OnePlus’ın son anda bu güvenli seçeneğe geri dönmüş olabileceğini düşünmekte fayda var. Bu geri dönüş nedeniyle OnePlus’ın ekstra mesai yapmak zorunda kaldığı ve cihazın çıkışını ertelediği söylenebilir.

Dimensity 1000L, Snapdragon 765’e kıyasla çok daha güçlü bir işlemci profili çiziyor. Bu nedenle Snapdragon 765 iddiasının biraz hayal kırıklığı yarattığı söylenebilir. Yine de, bu konudaki kesin bilgi için OnePlus Z tanıtım etkinliğine kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER