Teknoloji

OnePlus yeniden uygun fiyatlı telefonlar üretecek

OnePlus pad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus, amiral gemilerinde bulunan özellikleri uygun fiyatlar karşılığında sunarak akıllı telefon pazarında kendisine biri isim yapmıştı. Ancak şirket zaman içinde telefonlarını giderek geliştirirken, “uygun fiyatlı” tanımlamasından da uzaklaşmıştı. Çinli üretici, önümüzdeki dönemde yeniden köklerine dönmeyi ve uygun fiyatlı telefonlar çıkarmayı planlıyor. Akıllı ürün portföyünün genişletilmesi de şirketin planları arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklamayı Fast Company dergisine konuşan OnePlus’ın kurucusu ve CEO’su Pete Lau yaptı. Röportajın zamanlaması, OnePlus’ın kısa süre içinde uygun fiyatlı bir telefonu çıkarabileceğini işaret ederken; röportajda da bu planın odak noktasında Hindistan pazarının bulunduğu belirtiliyor.

Daha uygun fiyatlarla daha fazla telefon satmayı istediklerini söyleyen Lau, bu telefonların daha geniş bir cihaz ekosistemiyle desteklenmesini hedeflediklerinin de altını çizdi. Bu hedefler, OnePlus’ın performans ve kalitenin ön planda olduğu cihazlardan uzaklaşacağı anlamına gelmiyor. Bu odak noktasını koruyacak olan şirket, yukarıda da belirttiğimiz gibi kendisine ününü kazandıran cihaz grubunu da yeniden canlandırarak çeşitlilik sağlamış olacak.

Bu hamlenin OnePlus’a rekabetin giderek arttığı Android telefon pazarında yardımcı olacağı rahatlıkla söylenebilir. Uzun süredir dünyanın bir numaralı akıllı telefon üreticisi olan Samsung bile orta segmentte konumlanan cihazlara özel bir önem veriyor. Son veriler, orta segment telefonların gördüğü ilgiyi net biçimde gösteriyor.

OnePlus’ın işaretini verdiği bu değişimi görmek için çok uzun süre beklemek gerekmeyeceğe benziyor. Şirketin OnePlus Z adını taşıyacağı söylenen “uygun fiyatlı” telefonunu temmuz ayı içinde tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER