Manşetler

OnePlus X tanıtıldı: 5 inç 1080p ekran, Snapdragon 801

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus-x-291015-6

OnePlus daha önce söz verdiği gibi, yeni akıllı telefonu OnePlus X2’in duyurusunu Londra’da düzenlediği bir etkinlikte gerçekleştirdi. OnePlus X şirketin amiral gemisi cihazı değil, ancak fiyatı ve teknik özellikleriyle orta segmentte iyi bir rekabete girişecek gibi görünüyor.

Metal gövdeye ve elmasla kesilip şekillendirilmiş yivlenmiş kenarlara sahip olan OnePlus X’te metal kenarlar önde ve arkada yer alan cam panel arasında sandviçlenmiş gibi bir görüntü oluşturuyor. Hafifçe yuvarlatılmış köşeleriyle elde oldukça rahat bir kullanım sunduğu söylenen OnePlus X, 137 gram ağırlığıyla OnePlus’ın şimdiye kadar çıkardığı en hafif, aynı zamanda da en ince akıllı telefon olma özelliğini taşıyor.

Metal gövde fırçalanmış görünümlü ve anotlanmış alüminyumdan yapılmış. OnePlus 2 gibi OnePlus X de üç farklı bildirim profili arasında kolay geçişi sağlayan uyarı düğmesine sahip. Siyah camlı Onyx modeline ek olarak, OnePlus sınırlı sayıda beyaz seramik model de üretiyor. Bu beyaz seramik modelden sadece 10 bin adet olacak. OnePlus bunların hazırlanmasının 25 günü aldığını da belirtiyor. Her bir 100 seramik gövde üretim denemesinin sadece 20 tanesinin satılacak durumda tezgahtan çıktığına da dikkat çekiyor.

Teknik özelliklere baktığımızda, OnePlus’ın orijinal OnePlus One modelindeki birçok özelliği tuttuğunu görüyoruz. Önde 5 inç, 1080p Active Matrix OLED ekran yer alıyor. Bu ekran 441 ppi piksel yoğunluyla parlak, keskin ve güneş ışığı altında iyi görüş sağlayacak bir görsel deneyim sunuyor. Arkada 13 megapiksel, f/2.2 diyafram açıklıklı, 0.2 saniyede otomatik odaklama yapabilen ve faz algılamalı otomatik odak sahibi kamera yer alıyor. İçeride Snapdragon 801 işlemci, 3 GB RAM ve Adreno 330 GPU mevcut. 16 GB dahili hafıza bulunurken, 128 GB’ye kadar destekli microSD kartlarda depolama alanını artırmak mümkün. 2525 mAh kapasiteli pil, Bluetooth 4.0, çift nanoSIM kart desteği de diğer teknik özellikler arasında. OnePlus 2 gibi, OnePlus X de Android 5.1.1 Lollipop tabanlı OxygenOS ile çalışıyor.

Siyah renkli OnePlus X Onyx Avrupa’da 5 Kasımdan itibaren OnePlus.net sitesinden satışa sunulacak. Fiyatı 269 avro veya 199 pound olacak. ABD’de ise 19 Kasımda 249 dolardan satışa sunulacak. Her zaman olduğu gibi, OnePlus X’i satın almak isteyenlerin de davetiyeye ihtiyacı olacak. OnePlus bu davetiyeleri belirli mağazalarda kasım ayı boyunca satacak. Bir günlük davetsiz mağaza satışları da Paris, Mumbai, Yeni Delhi, Londra, Berlin, Roma, Hong Kong ve Los Angeles gibi şehirlerde gerçekleştirilecek.

Sınırlı sayıda üretilecek Ceramic modeli ise 24 Kasımdan itibaren sadece Avrupa ve Hindistan’da çıkacak. Bunun fiyatı da 369 avro veya 269 pound olacak. Ayrıca OnePlus 2 için bulunan StyleSwap ile aynı malzemeden çeşitli kılıflar da OnePlus X ile birlikte sunulacak.

İLGİLİ HABERLER