Teknoloji

OnePlus X Ceramic açık artırma yoluyla satışa çıktı

oneplus-x-ceramic-251115

Akıllı telefon üreticilerinin amiral gemisi cihazlarının özel versiyonlarını geliştirmeleri kulağa pek şaşırtıcı gelen bir durum değil. Ancak söz konusu OnePlus gibi nispeten yeni bir şirket ve OnePlus X gibi pek de amiral gemisi niteliği taşımayan bir telefon olunca işler biraz değişiyor. OnePlus, OnePlus X Ceramic ile kendisinden beklenemeyen bir hareketin altına imza atıyor. Çok kısıtlı sayıda üretilen cihazın ortaya çıkmasındaki yegane motivasyonun da kâr elde etme isteği olmadığı ise beş adet OnePlus X Ceramic’in yardım amaçlı bir açık artırmayla satılması sayesinde anlaşılıyor.

OnePlus X, sadece şık bir kaplamayla yetinmeyi istemeyenleri etkilemekte sıkıntı yaşayabilir. 1080p çözünürlüğünde 5 inç AMOLED ekran, Qualcomm Snapdragon 801 işlemci ve 3 GB RAM, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan OnePlus One’dan sonra küçük bir sıçrama niteliği taşıyor. Dolayısıyla OnePlus’ın neden özel üretim model ihtiyacını daha iyi özelliklere sahip OnePlus 2 üzerinden karşılamadığı sorusu akıllara geliyor. Kasada kullanılan zirkon seramikten doğan maliyeti dengeleme isteğinin bu tercihte rol oynamış olması muhtemel gözüküyor.

Seramik dayanıklılık konusunda pek güven uyandırmasa da, zirkon beklenen etkiyi oluşturmayı başarıyor. OnePlus’tan yapılan açıklamada çok dayanıklı bir madde olan zirkonla çalışmanın zorluğuna dikkat çekilirken, sadece 10 bin adet OnePlus X Ceramic üretildiği belirtildi.

OnePlus, özel üretim akıllı telefonlarından beş tanesini açık artırma yoluyla satarak cihazın satış sürecini başlatacak. Açık artırmanın geliri, “charity: water” isimli bir yardım kuruluşuna bağışlanacak. Söz konusu yardım kuruluşu, dünya genelinde 663 milyon kişiye temiz su sağlamak için çalışmalar yürütüyor. Açık artırmayı kazanarak OnePlus X Ceramic’in sahibi olanlara arkadaşlarına ve kendilerine birer telefon daha satın alabilmeleri için davetiye hediye edilecek.

eBay üzerinden gerçekleştirilen açık artırmada OnePlus X Ceramic’e verilen teklifler şu an için 810 ila 2 bin 726 dolar arasında değişiyor. Açık artırma, 4 gün sonra tamamlanacak ve cihazlar sahiplerini bulacak.

İLGİLİ HABERLER