Teknoloji

OnePlus Watch sızıntısında önemli işletim sistemi detayı

oneplus watch

OnePlus, OnePlus Watch olarak anılan akıllı saatiyle ilgili ipuçları vermeye 8T’nin tanıtımından bu yana devam ediyor. İddia edilen tanıtım tarihi yaklaştıkça yeni detaylar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

En yeni sızıntıya göre, OnePlus’ın ilk akıllı saati 46 mm. bir kasaya sahip. Saatin IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikasıyla geleceği belirtiliyor. Ünlü duyumcu Ishan Agarwal tarafından yapılan paylaşım, OnePlus Watch’un fitness özellikleri konusunda fikir edinmeyi de mümkün kılıyor. Uyku ve stres seviyesini takip edebilecek olan akıllı saat, kalp atış hızını ve kandaki oksijen seviyesini ölçebilecek.

Telefona gelen bildirimleri gösterecek olan akıllı saatle gelen aramalar yanıtlanabilecek. Saat, OnePlus’ın televizyonlarını kontrol etmek için de kullanılabilecek. Pil ömrü özelliği ise saatin Wear OS işletim sistemiyle çalışmayacağının işaretini veriyor. Sızıntıya göre, OnePlus Watch’ta Warp Charge hızlı şarj özelliği bulunacak ve sadece 20 dakikalık bir şarj işlemi, saatin bir hafta boyunca çalışmasını sağlayacak.

Bu ifade, saatin standart pil ömrünün bir haftadan da fazla olduğunu gösteriyor. Bu da saatin işletim sisteminin Wear OS olmadığını düşündürüyor. Wear OS işletim sistemli saatlerin pil ömrü, iki günün ötesine geçemiyor. Agarwal de daha sonra yaptığı bir paylaşımda bu ihtimalden bahsediyor.

OnePlus Watch için gümüş ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneğinin sunulması bekleniyor. Saatin tanıtımının 23 Mart’ta OnePlus 9 serisiyle birlikte yapılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER