Teknoloji

OnePlus Watch için dikkat çekici yeni iddia

oneplus pad oneplus ace 3v
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus’ın bir akıllı saat çıkaracağına dair dedikodular 2014’ten bu yana etrafta dolaşıyor. Ancak aradan geçen altı yıla rağmen, bu iddia gerçeğe dönüşmüş değil. Şirketin akıllı saati geliştirdiği, ancak daha sonra bu saati piyasaya sürmekten vazgeçtiği bir süre önce ortaya çıkmıştı. OnePlus Watch adıyla anılan saate dair dedikodular da bir süre önce yeniden alevlenmişti. Şirket de bir akıllı saat üzerinde çalıştığını doğrulamıştı.

Dedikoduların alevlenmesine paralel olarak OnePlus Watch’a dair yeni haberler de gündeme geliyor. Bu haberlerin en yenisi akıllı saatin işletim sistemiyle ilgili. Daha önceki dedikodularda akıllı saatin Google’ın Wear OS platformuyla çalışacağı iddia edilmişti. Ancak en yeni sızıntı, farklı bir durumu gösteriyor.

Duyumcu Max Jambor Twitter hesabından yaptığı paylaşımda OnePlus’ın akıllı saatinde Wear OS işletim sisteminin kullanılmayacağını belirtti. Bu paylaşımda OnePlus’ın Wear OS yerine neyi tercih edeceği konusunda bilgi verilmese de, Wear OS’in kullanılmayacağının belirtilmesi yeterince dikkat çekiyor.

OnePlus Watch hakkında önümüzdeki dönemde yeni bilgiler duymamız sürpriz olmayacaktır. Bunlar akıllı saatin işletim sistemiyle de ilgili olacaktır. Şirketin Wear OS yerine kendi geliştirdiği bir işletin sistemi platformunu tercih etmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER