Manşetler

Yeni katlanabilir telefonuyla OnePlus rakiplerine kıyasla fark yaratmayı hedefliyor

oneplus v fold

Bilindiği üzere, OnePlus bu yılın başında bir katlanabilir telefon çıkaracağını duyurmuştu. Şimdi ise bu beklenen cihaz hakkında bazı bilgilere ulaştık. MySmartPrice’a OnLeaks tarafından sağlanan sızdırılmış özelliklere göre, cihazın OnePlus V Fold adıyla piyasaya sürüleceği ve etkileyici bir 7.8 inç iç ekran sunacağı tahmin ediliyor.

Bu ekran boyutu, hem Samsung Galaxy Z Fold 4 hem de Google Pixel Fold‘un 7.6 inç iç ekranlarından daha büyük. Ancak, 8 inç iç ekrana sahip olan ve sadece Çin’de satılan Xiaomi Mix Fold 2‘yi geçemiyor.

OnePlus V Fold’un hem 6.3 inçlik dış ekranının hem de daha büyük boyutlu iç ekranının 2K çözünürlük ve 120Hz yenileme hızına sahip OLED paneller ile gelmesi bekleniyor. Sızıntılar, cihazın içerisinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 çipin yer alacağını ve 16GB’a kadar RAM ve 256GB depolama alanı sunacağını işaret ediyor.

OnLeaks ve MySmartPrice’a göre, OnePlus V Fold’un arkasında üç kamera olabilir; 48MP birincil sensör, 48MP ultra geniş sensör ve 64MP telefoto sensör. Cihazın dış ekranında 32MP bir selfie kamerası ve iç ekranında ise 20MP bir ön kamera olabilir. Diğer sızıntı özellikler, büyük bir 4,800mAh batarya ve OnePlus 11’in ABD’deki 80W ve uluslararası 100W hızlı şarjına kıyasla biraz daha yavaş olan 67W hızlı şarj desteğini işaret ediyor.

OnePlus V Fold’un nasıl görüneceği konusunda meraklı olanlar için, zaten bazı sızdırılmış görüntüler mevcut. Geçtiğimiz hafta, SmartPrix OnLeaks’ten alınan taslak çizim görüntülerini yayınladı. Bu görüntüler çerçevesiz ekranlara sahip bir katlanabilir cihazı ve cihazın ortasında kabarık, yuvarlak bir kamera adası gösteriyor. Ancak cihaz tamamen kapalıyken bir görüntümüz yok, bu yüzden telefon kapalı biçimdeyken iki kanat arasında herhangi bir boşluk olup olmadığını söylemek zor.

oneplus v fold

Teknik özellikler ve tasarım her şey değil. Yazılım da aynı derecede önemli ve Samsung Z Fold 4 ile Google Pixel Fold’un deneyimlerini karşılaştırırken bu daha da belirgin hale geliyor. Samsung’un katlanabilir telefonu, cihazın kullanımını çok daha rahat hale getiren bir dizi yetenekle birlikte gelirken, OnePlus Fold’un şirketin Android tabanlı OxygenOS’unda çalışacağı söylentileri var, ancak bunun bir katlanabilir cihazda nasıl performans göstereceğini henüz bilmiyoruz.

OnePlus 11 gibi, OnePlus V Fold’un da Hasselblad markalı kameralara sahip olacağı görülüyor, ayrıca bir fiziksel bildirim uyarısı kontrolü de olabilir. Cihazın yanına monte edilmiş bir parmak izi sensörü ile gelebileceği de söyleniyor. OnePlus’ın ilk katlanabilir telefonunu ağustos ayında çıkarması bekleniyor, bu da Samsung’un Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’i temmuz sonunda düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde duyurması beklenen tarihten hemen sonrasına denk düşüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER