Teknoloji

OnePlus’tan uygun fiyatlı yeni telefonu için resmi işaretler geldi

oneplus pad oneplus ace 3v

OnePlus’ın “Yeni Başlangıçlar” temalı paylaşımları, şirketin uzun süredir beklenen uygun fiyatlı yeni telefonu için harekete geçebileceğinin işaretini vermişti. Bu beklenti doğru çıktı ve OnePlus yeni telefonu için “@OnePlusZLiteThing” adını taşıyan gizli bir Instagram hesabı oluşturduğunu duyurdu.

Şirketin seçtiği “LiteZThing” isminin telefonun adıyla ilgili iddialara yönelik bir gönderme olduğu söylenebilir. OnePlus’tan konuyla ilgili olarak yapılan paylaşımda, önümüzdeki haftalarda bu “yeni tür telefon” hakkında daha fazla bilgi verileceği de belirtildi. Söz konusu Instagram hesabını, OnePlus’ın kurucularından Carl Pei de Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu.

OnePlus’ın resmi Twitter hesabında ise “Yeni Başlangıçlar” paylaşımları devam ediyor. Ancak bu paylaşımların hâlâ epey soyut göründüğünü söylemek gerekiyor.

Şirketin CEO’su Pete Lau ise resmi forumda yaptığı paylaşımda, daha belirgin ifadeler kullandı. Aynı “amiral gemisi ve premium” deneyimin sözünü veren Lau, bunun “yeni ve uygun fiyatlı” bir akıllı telefon serisi içinde sunulacağını dile getirdi.

oneplus

Bazı hayranların OnePlus’ın uygun fiyatlı telefonlar çıkardığı günlere özlem duyduğunun farkında olduğunu söyleyen Lau, bu projenin küçük ölçekli şekilde başlayacağını ve uygun fiyatlı telefonun ilk olarak Avrupa ve Hindistan’da kullanıcılarla buluşacağını belirtti. Projenin başında 5 yıldır çok sayıda OnePlus telefonun geliştirme sürecini de yöneten Paul Yu’nun olduğu açıklandı.

OnePlus 8 Lite, Z ve son olarak Nord adlarıyla anılan telefon için resmi duyurunun temmuz ayında gelmesi bekleniyor. Akıllı telefonun 5G desteği ve Warp Charge 30W hızlı şarj özelliğine sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER