Teknoloji

OnePlus hatalı USB Type-C kablolarını satın alanların paralarını iade ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus-usb-type-c-161115

OnePlus USB Type-C kablolarında “bazı üçüncü taraf cihazlarla tam anlamıyla uyumlu olmayan bir rezistans” kullanıldığını daha öncesinde kabul etmişti. Şirket, şimdi de söz konusu kabloları satın alanlara paralarını iade ediyor. Para iadesinin hatalı USB Type-C kablosunu başka bir üründen bağımsız olarak satın alanlara yapıldığını en başta belirtmekte fayda var.

USB Type-C kablosunun hatalı olduğu, Google’da çalışan mühendis Benson Leung’un gerçekleştirdiği testlerin ardından anlaşılmıştı. Leung, USB Type-C kablosunun çok fazla güç çekerek diğer üreticilere ait cihazlara zarar verme potansiyeli taşıdığını belirtmişti. Şirket ise sorunun USB Type-C kablosunda standarttan farklı bir direnç kullanılmasından kaynaklandığını açıklamıştı.

Şirket, kablonun birlikte geldiği OnePlus 2 ile kullanımında herhangi bir sorun olmadığının altını çiziyor. Dolayısıyla para iade kampanyası, sadece kabloyu başka cihazları şarj etme amacıyla satın alanları kapsıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada “Telefonu şarj ederken veya cihazla veri transferi gerçekleştirirken kutudan çıkan veya OnePlus.net üzerinden satın aldığınız kabloları kullanmanızda bir sakınca yok.” ifadeleri kullanıldı.

OnePlus web sitesinde özel bölüm

Şirket USB Type-C kablolarını satın alanlara para iadesini gerçekleştirmek için internet sitesinde özel bir bölüm oluşturdu. İade fırsatından yararlanmak isteyenlerin 31 Aralıka kadar talep edilen işlemleri yapması gerekiyor. OnePlus, hatasız USB Type-C kablolarının geliştirme sürecinin başladığını da kamuoyuna duyurdu.

İLGİLİ HABERLER