Teknoloji

OnePlus TV üç yıl boyunca yazılım güncellemesi alacak

oneplus tv

OnePlus TV, eylül ayında resmen gözler önüne çıkacak. Uzun süredir beklenen televizyon, önce Hindistan’da raflardaki yerini alacak. İlk televizyonuna ilişkin resmi bilgileri bir süredir paylaşan OnePlus, bu konuda pek yavaşlayacağa benzemiyor.

Bu bilgilerin bizzat OnePlus CEO’su Pete Lau tarafından paylaşılmasının da işleri biraz daha ilgi çekici hâle getirdiği söylenebilir. Lau, Android TV platformuyla çalışacak olan OnePlus’ın ilk televizyonunun üç yıl boyunca yazılım güncellemesi almaya devam edeceğini açıkladı. Daha önce Android TV yüklü televizyon üreten şirketlerden böyle bir taahhüt verilmemişti. Dolayısıyla Lau’nun bu sözünün şaşırtıcı olduğu söylenebilir.

Android telefonların güncellenmesi konusu oldukça karmaşık. Ancak televizyon tarafına geçildiğinde işler daha da beter şekilde karışıyor. Büyük güncellemelerin dağıtımı düzensiz şekilde gerçekleştirilirken, hataların düzeltilmesi oldukça uzun zaman alabiliyor.

Nvidia Shield TV, en iyi desteklenen Android TV cihazı olarak öne çıkıyor. Diğer cihazlarda ise işler oldukça karmaşık ilerliyor. OnePlus, bu taahhütle geçmişte kötü Android TV tecrübesi yaşayanları ikna etmeyi hedefliyor gibi görünüyor.

Pete Lau: OnePlus TV Nesnelerin İnterneti ekosistemimizin ilk halkası

Pete Lau, OnePlus TV’nin Nesneleri İnterneti ekosisteminin ilk halkası olacağını belirtti. OnePlus’ın Android TV’yi tercihin de “hızlı ve pürüzsüz deneyim” sunma hedefinin etkili olduğu söylenebilir. Android TV, güncelleme hazırlama ve dağıtım için en uygun platform niteliği taşıyor.

OnePlus TV, 55 inç QLED panelle gelecek. MediaTek MT5670 yonga set ve 3 GB RAM taşıyan televizyon, Android 9 Pie’ın Android TV versiyonuyla çalışacak.

İLGİLİ HABERLER