Teknoloji

OnePlus TV Android TV’ye farklı bir açıdan yaklaşacak

oneplus tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus, ilk televizyonunu eylül ayında Hindistan’da satışa sunacağını hafta içinde açıklamıştı. Şirketin CEO’su Pete Lau, Gadgets360 sitesine verdiği röportajda OnePlus TV ile ilgili yeni bilgiler paylaşmaya devam etti.

Amazon’la yaptıkları işbirliği sayesinde OnePlus TV’nin Sony ve Samsung’un televizyonlarına kıyasla daha uygun bir fiyatla satılacağını söyleyen Lau, aradaki farkın “yarı yarıya” olmayacağını belirtti. OnePlus CEO’su Amazon’la kurulan işbirliği hakkında da pek fazla detay paylaşmadı. Yine de, bu konuda fikir yürütmek pek zor değil. Akıllara gelen ilk ihtimal ise OnePlus TV’lerde Amazon Prime Video gibi uygulamaların ön yüklü olarak sunulması.

Lau’nun röportajda sıklıkla Samsung ve Sony’den bahsetmesi dikkat çekiyor. Piyasadaki en kaliteli ürünlerin ses ve görüntü kalitesini yakalamayı istediklerini dile getiren Lau, LG’nin ismini pek anmaması da ayrıca fark ediliyor. Bunun bilinçli bir tercih olduğunu görmek ise çok zor değil. OnePlus TV’de, Samsung ve Sony’nin TV’lerinde olduğu gibi, QLED panel tercih ediliyor. LG ise OLED tarafına odaklanıyor. OLED’in görüntü kalitesi ve maliyet bakımından daha yukarıda olduğunu belirtmekte fayda var.

Lau, OnePlus TV’nin Android TV’nin üzerine yerleştirilmiş özel bir kullanıcı arayüzüne sahip olacağını da doğruladı. OnePlus CEO’su, Android TV’yi oldukça derin bir şekilde optimize ettiklerinin altını çizdi. Lau, OnePlus TV’nin OnePlus akıllı telefonlarla pürüzsüz biçimde entegre olacağını belirtmeyi de ihmal etmedi.

OnePlus TV ne zaman tanıtılacak?

OnePlus TV eylül ayı içinde resmen gözler önüne çıkacak. Ancak bunun için şimdilik kesin bir tarih verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER