Teknoloji

OnePlus Android’in hızlı güncelleme döngüsünü desteklemeyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus kullanıcı forumlarında paylaştığı bir bilgiyle, aralarında 3, 3T, 5 ve 5T’nin de bulunduğu hiçbir cihazının, bu cihazlar Android Oreo’ya güncellendikten sonra bile Treble Projesini desteklemeyeceğini açıkladı.

Treble Projesi yavaş işleyen Android cihaz güncelleme süreçlerini hızlandırmayı amaçlayan bir girişim. Bunun için üreticilere Google’ın en güncel işletim sistemi sürümünü, Qualcomm gibi yonga üreticisi iş ortağı desteklemeye başlamadan önce sunma imkanı tanınıyor.

Treble Projesinin duyurusunun yapıldığı sıralarda, Oreo’ya güncellenebilir herhangi bir cihazın programı destekleyebileceği ve üreticilerin de bu projeye ilgi duyacağı düşünülüyordu. Ne var ki, geldiğimiz noktada, cihazları en son sürüm işletim sistemiyle çalışan üreticilerin bile projeyi desteklemeyeceğini görüyoruz. Yani, telefonunuzun üreticisi size Oreo’yu verse bile, bir sonraki sürüme daha hızlı şekilde güncelleme yapacağınız garanti edilmiyor.

Google, sadece kutudan Android Oreo ile yüklü olarak çıkan cihazların Treble Projesini desteklemesini şart koşuyor. Ne var ki, OnePlus’ın en son telefonu 5T Android Nougat ile yüklü olarak geliyor. Aynı durum, bu ayın başlarında tanıtılan Razer Phone için de geçerli.

Yine de, Google’ın ilk nesil Pixel telefonları Treble Projesini destekliyor. Aynı zamanda Essential Phone’un da bunu desteklemesi planlanıyor. Bu telefonların Android Nougat yüklü olarak pazara çıktığını hatırlatalım.

Aslında OnePlus’ın Treble’ı desteklememesi çok da şaşırtıcı sayılmaz. Çünkü bu üreticinin yeni telefonlarını eskimeye başlamış işletim sistemleriyle sunma konusunda bir problemi yok gibi görünüyor. Ne de olsa, Oxygen OS adını verdiği kendi arayüzüyle saf Android’in eksik gördüğü noktalarını kapatma yoluna gidebiliyor. Yine de, şirketin Google’ın güncellemeleri daha hızlı şekilde sunma çabasına katılması, Android ekosistemini daha tutarlı ve modern bir ortam hâline getirmeye yardımcı olurdu.

İLGİLİ HABERLER