Teknoloji

OnePlus referans programı OnePlus 5’in çıkışından önce hayata geçti

OnePlus pad

oneplus referans programiAndroid hayranları, OnePlus 5’in çıkışını heyecanla bekliyor. OnePlus da bu durumun oldukça farkında görünüyor. Bir önceki amiral gemisi OnePlus 3T’yi sonlandırma kararı alan şirket, yeni referans programının duyurusunu yaptı. OnePlus referans programı ile müstakbel amiral gemisi OnePlus 5’in daha fazla kişiye ulaşmasını amaçlıyor.

OnePlus piyasaya sürdüğü ilk iki telefonunu davetiye sistemiyle satmış, ancak bu sistem müşteriler tarafından sevilmemişti. Sonrasında bu sistemi rafa kaldıran şirket, referans sistemine dahil olan herkesin bu sistemin getirilerinden yararlanacağının altını çizdi.

Referans programı, OnePlus markalı bir telefon satın almış veya alacak herkese açık olacak. Sadece bu satın alma işleminin OnePlus’ın internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmesi gerekiyor. Satın alma işlemini tamamlayan kullanıcılar, işlemin sonunda bir referans kodu görecek. Bu referans kodunun gönderildiği kişi, yeni telefonuna aksesuar alırken anında 20 dolar indirimden yararlanacak.

Kodu gönderen kişi ise işlemin yapılmasından sonra 30 gün içinde puanla ödüllendirilecek. Ödül puanlar da OnePlus aksesuarlarını indirimli olarak satın almayı sağlayacak. Hediye seçenekleri şimdilik fazla geniş değil. Ücretsiz standart kargo, aksesuar indirimleri, ücretsiz “Never Settle” tişörtü gibi seçeneklere önümüzdeki dönemde telefon indirimlerinin de eklenmesi bekleniyor.

OnePlus referans programı şirketin hatalarından ders aldığını gösteriyor

Referans programı başlatmak ilginç bir seçim gibi görünse de, şirketin hatalarından ders aldığını gösteriyor. Davetiye sistemi adeta fiyaskoya dönüşen OnePlus, yeni müşterilerini kazandırmak için sunduğu ödülleri artırdığı takdirde referans programını daha cazip hâle getirebilir.

İLGİLİ HABERLER