Teknoloji

OnePlus’ın ilk tableti OnePlus Pad resmiyet kazandı

oneplus pad 2

OnePlus gelişini daha önceden ilan ettiği ilk tableti OnePlus Pad’i resmen gözler önüne çıkardı. Şirket tabletin özellikleri konusunda bilgi verse de, tabletin fiyatını ve satışa sunulacağı tarihi şimdilik açıklamadı.

OnePlus’ın ilk tabletinde 11.6 inç büyüklüğünde bir LCD ekran bulunuyor. Bu ekran 2000 piksel çözünürlük sunuyor. Yenileme hızı uyumlu uygulamalarda 144 Hz’a kadar çıkıyor. 7:5 görüntü oranının da ilginç bir tercih olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu da ekranın 3:2 ekranlardan daha uzun ancak 4:3 ekranlardan daha kısa olduğu anlamına geliyor. Dolby Vision desteği de ekranın özellikleri arasında yer alıyor. Tabletin hoparlörlerinde de Dolby Atmos desteği mevcut.

Tabletin arkasında OnePlus 11’inkine benzeyen yuvarlak büyük bir kamera bulunuyor. Ancak şirket bu kameranın özellikleri konusunda da bilgi vermiş değil. Tabletin kalbinde ise MediaTek Dimensity 9000 işlemci kullanıcıları bekliyor.

İşlemciye eşlik eden RAM seçenekleri 12 GB’a kadar uzanıyor. OnePlus’ın ilk tabletine ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 67W şarj desteğine sahip 9150 mAh kapasiteli pil veriyor. Şirketten verilen bilgiye göre, bu pli tamamen doldurmak için 80 dakika gerekiyor. Tam dolu pille 14,5 saat boyunca video izlemek mümkün oluyor.

OnePlus Pad için kalem ve manyetik klavye de geliyor

OnePlus’ın tableti, OnePlus Stylo kalem ve manyetik klavyeyle birlikte kullanılabilecek. Bu iki aksesuar ayrı şekilde satılacak.

oneplus pad

OnePlus Pad, OnePlus’ın Apple ve Samsung gibi kapsamlı bir cihaz ekosistemi sunma hedefi doğrultusunda atılmış önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Şirketten verilen bilgiye göre, tablet OnePlus markalı akıllı telefonlara pürüzsüz bağlanabilecek. Google’ın da benzer bir cihaz ekosistemini Pixel Watch ve Pixel Tablet gibi yeni ürünlerle oluşturmaya çalıştığını hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER