Teknoloji

OnePlus OxygenOS ile Oppo ColorOS birleşiyor

oneplus oxygenos

OnePlus, geçen ay içinde Oppo ile entegre olacağı ve telefon üreticisinin bir alt markası hâline geleceğini duyurmasının ardından bugün de, OxygenOS’i Oppo’nun ColorOS işletim sistemiyle birleştirdiğini açıkladı.

Her iki şirketin yazılımı ayrı kalacak ve kendi bölgelerine hizmet vermeye devam edecek. Yani dünya çapında satılan OnePlus telefonları için OxygenOS dağıtımı sürecek, ancak Çin’deki OnePlus ve Oppo cihazları için ColorOS kullanılacak. Ancak bu yazılımlar ortak bir kod tabanını paylaşacak. Bunun da OnePlus’ın yazılım deneyimini standartlaştırması ve gelecekteki OxygenOS güncellemelerinin geliştirme sürecini kolaylaştırması bekleniyor.

OnePlus telefonları için Android ve güvenlik güncelleme yol haritası

OnePlus, değişikliğin şirketin ileriye dönük olarak daha iyi Android güncelleme desteğini garanti etmesine de izin vereceğini söylüyor. Bu, Samsung’un da son birkaç yıdlır geliştirmeye çalıştığı bir alan. Üstelik şirket, mevcut modelleri için bir güncelleme yol haritası da paylaştı:

  • T ve R modelleri de dahil olmak üzere amiral gemisi telefonlar, üç ana Android güncellemesi ve dört yıllık güvenlik güncellemelerini alacak
  • Nord ve Nord CE telefonları iki ana Android güncellemesi ve üç yıllık güvenlik güncellemesi alacak.
  • Nord N telefonları bir ana Android güncellemesi ve üç yıllık güvenlik güncellemesi alacak.

OnePlus, bu güncelleme taahhütlerini OnePlus 8 ve daha yeni cihazlarla sınırlıyor. Daha eski OnePlus telefonları için yukarıdaki şartlar geçerli olmayacak.

OnePlus, Oppo ve daha geniş BBK Electronics şemsiyesi ile ilgili olup bitenlerin bir sonraki adımı olarak, şirketlerin yazılımlarını arka planda birleştirmek, OnePlus kullanıcıları için net biçimde olumlu bir adım niteliğini taşıyor. Aslına bakarsanız, OnePlus bağımsız bir şirketken de Oppo ile bazı unsurları paylaşıyordu, örneğin her iki şirketin aynı modelleri farklı marka ve isimler altında sattığını görmüştük. Ancak entegrasyonla birlikte yazılım yollu deneyim konusunda da ortak bir bağ kuruluyor.

İLGİLİ HABERLER