Teknoloji

OnePlus’ın ilk katlanabilir telefonu OnePlus Open’ın çıkışı için erteleme iddiası

oneplus open

OnePlus’in ilk katlanabilir telefonu OnePlus Open‘ın 29 Ağustos itibarıyla tanıtılması bekleniyordu. Ancak işler planlandığı gibi gitmemiş gibi görünüyor. Ünlü duyumcu Max Jambor’un paylaşımına göre, planlardaki değişiklik nedeniyle telefonun tanıtımı ertelendi.

Yeni tanıtım tarihi henüz bilinmese de, yakında açıklanması bekleniyor. Bu tarih değişikliğinin ise ekran kaynaklı olduğu söyleniyor. İlk başta BOE’nin ekran panellerini kullanmayı planlayan OnePlus’ın bir sorun nedeniyle bundan vazgeçtiğini ve Samsung’un ekran panellerini kullanmaya karar verdiği belirtiliyor.

Omdia’nın araştırmacıları ise Open’ın temeli olduğu söylenen Oppo Find N2’de iki adet Samsung markalı panel kullanıldığına dikkat çekiyor. Oppo orijinal Find N ve yeni Find N2’de iç tarafta Samsung, dış tarafta ise BOE tarafından üretilen ekran panellerini tercih etmişti.

OnePlus Open, Oppo Find N2’ye benzemeyebilir

Open’ın Oppo Find N2’yle benzer olacağına dair haberlere de biraz daha temkinli bakmak gerekiyor. Zira son haberlere göre; katlanabilir telefon 6.3 inç dış ve 7.8 inç iç ekranla gelecek. Find N2’de bu ekranlar sırasıyla 5.54 ve 7.1 inç büyüklüğünde. Son dedikodulara göre, OnePlus Open’da işlemci tercihi de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 yerine Snapdragon 8 Gen 2’den yana kullanılacak.

OnePlus Open’ın tanıtımının ardından gözler OnePlus’ın yeni amiral gemisi OnePlus 12’ye çevrilecek. Bu modelin önce aralık ayında Çin’de, daha sonra da ocak ayında küresel ölçekte satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER