Manşetler

OnePlus Open tanıtıldı: Katlanabilir telefon arenasında yeni bir oyuncu

oneplus open

Oppo’nun alt markası olarak bilinen OnePlus, katlanabilir telefon sektöründe yeni bir soluk getiren OnePlus Open modelini tanıttı. Ön siparişler bugün yurt dışında 1.699 dolar (€1.799 / £1,599) fiyat etiketiyle başladı ve perakende satışlar 26 Ekim’de başlayacak. OnePlus Open, marka için bir ilk olmasına rağmen, Oppo ile ortaklaşa bir proje olarak sunuluyor. Bu, OnePlus Open’ın aslında üçüncü nesil bir katlanabilir telefon olduğu ve Oppo’nun ana pazarında Oppo Find N3 olarak satılacağı anlamına geliyor. Ancak OnePlus, katlanabilir model üzerinde bir uyarı kaydırıcısının bulunmasını önemli bir özellik olarak vurguluyor.

OnePlus Open, geniş arka kamera dairesi ve önemli menteşe yapısıyla dikkat çekiyor. Cihazın en çarpıcı özelliklerinden biri, bir milyon katlama döngüsüne sahip olması, bu da Pixel Fold ve Samsung Galaxy Z Fold 5 gibi büyük rakiplerinden yaklaşık beş kat daha fazla. OnePlus, menteşenin 10 yıldan fazla bir süre boyunca günlük 100 kez açılıp kapanmaya dayanabilecek kadar dayanıklı olduğunu belirtiyor.

oneplus open

Cihazın kalınlığı açıldığında sadece 5.8mm ve siyah vegan deri sırtlı versiyonu 239 gram ağırlığındayken, cam sırtlı yeşil versiyon biraz daha ağır, 245 gram. Honor Magic V2 ve Huawei Mate X3 gibi rakiplerinden biraz daha kalın ve ağır olmasına rağmen, OnePlus Open uluslararası pazarlara daha hızlı ulaştı ve 5G desteği ile Google uygulamaları ve servislerini içeriyor.

OnePlus Open özellikleri

OnePlus Open’ın iç katlanır ekranı 7.82 inç boyutunda ve 2440 x 2268 çözünürlüğünde. Maksimum yenileme hızı 120Hz ve zirve parlaklık 2,800 nit. OnePlus, ekranın görünümünü en aza indirmek için damla şeklinde bir katlama mekanizması kullandığını belirtiyor. Cihazın tümü IPX4 derecesinde su sıçramalarına karşı dirençli, bu da temel olarak su sıçramalarına karşı koruma sağladığını gösteriyor.

Yazılım tarafında, cihaz OxygenOS 13.2’yi çalıştırıyor, bu da Android 13 tabanlı ve OnePlus’ın Open’ın daha büyük ekranında daha iyi çalışmasını sağlamak için bazı ayarlar yaptığı anlamına geliyor. Ekranın altında dosyalara, favori ve son kullanılan uygulamalara hızlı erişim sağlayan bir görev çubuğu bulunuyor.

oneplus open

OnePlus Open, Snapdragon 8 Gen 2 işlemci tarafından destekleniyor ve 16GB RAM ile 512GB dahili depolama alanına sahip. Cihazın bataryası 4,805mAh ve 67W’a kadar hızlı şarj desteği sunuyor.

Kamera tarafında, OnePlus Open arka tarafta Hasselblad markalı üçlü lens kurulumuna sahip. Ana 48 megapiksel kamera, 3x optik zoom özellikli 64 megapiksel telefoto ve 48 megapiksel geniş açılı lens ile birlikte geliyor. Dolby Vision HDR’de 4K 30fps’ye kadar, HDR olmadan ise 4K 60fps’ye kadar video kaydı yapabiliyor. Ön tarafta ise 20 ve 32 megapiksel sensörlere sahip iki selfie kamerası bulunuyor.

OnePlus Open, katlanabilir telefon sektöründe dikkat çekici bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Farklı özellikler ve dayanıklı yapısı ile uzun vadede kullanıcılara hizmet etmeyi hedefliyor. Ancak, rakipleri ile karşılaştırıldığında fiyatı ve bazı teknik özellikleri göz önünde bulundurularak tercih edilip edilmeyeceği kullanıcıların kişisel tercihlerine bağlı olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER