Teknoloji

OnePlus ilk katlanabilir telefonunun OnePlus Open adıyla çıkacağını doğruladı

oneplus open

Samsung’un en yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5, uzun bir bekleyişin ardından sonunda resmen gözler önüne çıktı. Tanıtım gününün heyecanına Samsung’un rakipleri de ortak oldu. İlk katlanabilir telefonunu çıkarmaya hazırlanan OnePlus, yaptığı bir sosyal medya paylaşımıyla hem Samsung’a dokundurdu hem de telefonunun OnePlus Fold adıyla çıkacağını doğruladı.

Söz konusu paylaşımda “We OPEN when others FOLD” (Başkaları katlanırken biz açılırız) ifadesi yer alıyor. FOLD kelimesinin büyük yazılması Samsung’a göndermeyi yaparken, OPEN kelimesinin büyük yazılması da şirketin ilk katlanabilir telefonunun adı hakkında çıkan haberleri doğruluyor.

Open’ın ağustos ayının sonlarında New York’ta gerçekleştirilecek bir etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Katlanabilir telefonun tasarımını gösterdiği söylenen görseller bir süredir etrafta dolaşıyor. Open’ın Oppo Find N2‘nin uluslararası versiyonu olarak resmiyet kazanması yönündeki beklentinin de bir hayli yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

OnePlus Open hangi özelliklerle gelecek?

Daha önceki sızıntılara göre, OnePlus Open’da 6.3 inç büyüklüğünde bir AMOLED katlanabilir ekran bulunacak ve bu ekranın yenileme hızı 120 Hz olacak. Ekranın üstündeki yuvarlak delik ise 20 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapacak. 7.8 inç büyüklüğündeki LPTO AMOLED katlanabilir ekran ise 2100 x 1900 piksel çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı sunacak. Burada da 32 megapiksel bir ön kameranın bulunacağı söyleniyor.

OnePlus Open’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu işlemciye eşlik edecek RAM seçeneklerinin 16 GB’a kadar uzanması, depolama alanı içinse en büyük seçeneğin 512 GB olması bekleniyor. Geniş ve ultra geniş açılı kameraların OnePlus 11’de olduğu gibi 50 ve 48 megapiksel olacağı ve bunlara 64 megapiksel telefoto kameranın eşlik edeceği belirtiliyor. 67W hızlı şarj destekli 4800 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER