Teknoloji

Yeni OnePlus Open görselleri farklı bir tasarımı gösteriyor

oneplus open

OnePlus’ın ilk katlanabilir telefonu OnePlus Open adıyla kullanıcılara çıkacak. CAD dosyalarından hareketle hazırlanan görseller haziran ayında paylaşılmış ve telefon hakkında fikir edinmeyi sağlamıştı. Bu süre zarfında telefonun adı için şirketten üstü kapalı bir doğrulama gelmiş, ancak ağustos ayının sonunda planlanan tanıtımın da ekran tedarikçisinin değişmesi nedeniyle ertelendiği iddiası ortaya atılmıştı. Yeni bir sızıntı, telefonla ilgili daha fazla değişikliğin gündemde olduğunu gösteriyor.

İnternete sızan ve OnePlus Open’a ait olduğu söylenen yeni görsellerin “üretim öncesi versiyon” baz alınarak hazırlandığı belirtiliyor. Yeni sızıntıda telefonun kapalı konumdaki görüntü oranının kapalıyken bir hayli değiştiği ve Oppo Find N2 ile olan benzerliğin daha belirgin hâle geldiği görülüyor.

Yeni sızıntıdaki Open’ın ilk sızıntıdakine kıyasla daha küçük görünmesi de dikkat çekiyor. Yuvarlak kamera modülünün arka panelde kapladığı yerin büyümesi bu çıkarımı destekliyor. Ancak Open’ın yine de Oppo Find N2’den daha büyük bir cihaz olacağı söyleniyor.

oneplus open

Yeni görsellerde hoparlörün yerinin daha iyi ses deneyimi için değiştirildiği ve çerçevede de bazı değişikliklerin yapıldığı görülüyor. İç ekranın telefon portre modundayken sol üst köşede kalan ön kamerasının da sağ üst köşeye taşınması dikkat çekiyor. Arka tarafta kamera modülündeki Hasselblad logosu bir H harfiyle değiştirilirken, logonun hemen altında da bir ToF veya LiDAR sensörünün olduğu tahmin ediliyor.

Bildirim kızağı yerini korurken, parmak izi sensörü de yine güç butonuna entegre edilmiş. Suni deri arka panel kaplaması da yeni görsellerin gösterdikleri arasında bulunuyor.

oneplus open

OnePlus Open hangi özelliklerle gelecek?

Geçmiş sızıntılara göre, OnePlus Open 7.8 inç katlanabilir ekran ve 6.3 inç dış ekranla gelecek. Her iki ekranın da yenileme hızı 120 Hz olacak. Telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye eşlik edecek RAM seçenekleri 16 GB’a kadar uzanacak. Maksimum depolama alanı seçeneği ise 256 GB olacak. Hem ana kamerada hem de ultra geniş açılı kamerada 48 megapiksel sensörlerin bulunması beklenirken, telefoto kameranın 64 megapiksel olacağı söyleniyor. 4800 mAh pil ve 67W şarj desteği de özellikler arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER