Teknoloji

OnePlus’ın ilk katlanabilir telefonu Open’ın çıkış tarihi için yeni iddia

oneplus open

OnePlus’ın ilk katlanabilir telefonu OnePlus Open‘ın ağustos ayının sonlarında resmiyet kazanacağı iddia edilse de, ekran tedarikçisi BOE’nin yaşadığı sorunlar nedeniyle bu gerçeğe dönüşmemişti. Panel tedariği için Samsung ile çalışmaya başlayan OnePlus’ın planları hakkında yeni bir iddia gündeme geldi. Ünlü duyumcu Max Jambor’a göre, OnePlus ilk katlanabilir telefonunu 19 Ekim’de tanıtmayı planlıyor.

Söz konusu tarih, OnePlus’ın hiçbir zaman doğrulamadığı orijinal planındaki tarihin neredeyse iki ay sonrasına tekabül ediyor. Daha sonrasında ise telefonun eylül ayının sonlarında veya ekim ayının başlarında tanıtılabileceği belirtilmişti. 19 Ekim’in seçilmesi, OnePlus’ın ikinci hedefini de tutturamadığı anlamına geliyor.

TechCrunch Disrupt 2023 etkinliğine katılan OnePlus yöneticileri de Open’ın yakında resmiyet kazanacağını doğruladı. Tanıtım tarihi ve özellikler konusunda net bir bilgi verilmese de, önümüzdeki dönemde OnePlus’ın internet sitesinde ve resmi forumunda telefonla ilgili paylaşımlarla karşılaşmamız sürpriz olmayacaktır.

OnePlus Open, Oppo Find N3 ile aynı özellikleri paylaşacak

OnePlus Open’ın temelinde Oppo Find N3’ün olması bekleniyor. Oppo Find N3 sadece Çin’de satılacakken, Open dünyaya açılacak. Oppo’nun Find N3’ü ne zaman tanıtacağı henüz bilinmiyor. Ancak iki telefonun resmi duyurusunun yakın zamanlarda yapılması muhtemel görünüyor.

OnePlus Open’ın küresel katlanabilir telefon pazarında rekabeti artırması bekleniyor. Özellikle ABD’de Samsung’un katlanabilir telefonları dışında pek fazla alternatif bulunmuyor. OnePlus’ın gelişiyle birlikte işlerin değişmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER