Teknoloji

OnePlus’tan ön kamera yeri için yeni fikir

oneplus

Akıllı telefon üreticileri ön kameranın yeri konusunda farklı seçenekleri değerlendirmeyi sürdürüyor. Bu seçenekler, şirketlerin yaptığı patent başvuruları sayesinde gün yüzü görüyor. Söz konusu başvuruların en yenisi, OnePlus tarafından değerlendirilen bir fikri gözler önüne seriyor.

OnePlus’ın başvurusunda ön kameranın ekranın üst kısmındaki ince çerçeveye sıkıştırılmasının planlandığı görülüyor. LetsGoDigital tarafından ortaya çıkarılan ve görselleştirilen patent dosyasında oldukça küçük ve zor görülen bir lens yer alıyor.

OnePlus’ın bu fikrini gerçeğe dönüştürmesi durumunda kuşkusuz akıllara kameranın çekim kalitesiyle ilgili sorular gelecektir. Kameranın standartlara kıyasla çok daha küçük bir lens ve sensöre sahip olması doğal olarak soru işaretleri doğuracaktır.

Akıllı telefonların ekran çerçevelerinin çok daha kalın olduğu günlerde ön kamera ve ahize hoparlörünün üst çerçeveye yerleştirilmesi standart bir uygulamaydı. Ancak artık o günler geride kaldı.

Büyük ekranlara olan talebin artmasına paralel olarak ekran çerçeveleri inceldi. Bu da yukarıda da bahsettiğimiz gibi, ön kamera yerleşimi için farklı çözümleri beraberinde getirdi. Pek çok cihazda ön kamera ekran üzerindeki bir deliğe yerleştiriliyor. Uygun fiyatlı Android telefonlarda ise damla çentik tercih ediliyor. Apple ise iPhone’larda Face ID teknolojisinin bileşenlerini de barındıran daha belirgin bir çentik kullanıyor.

Açılır kamera mekanizması pek fazla ilgi görmüş değil. Ön kamerayı ekranın içine yerleştirmek ise henüz sadece ZTE tarafından son kullanıcıya ulaştırılan bir çözüm. Dolayısıyla bu arayış bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. OnePlus da yeni patentiyle olası çözümlere birini daha ekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER