Teknoloji

OnePlus Nord tasarımı hakkındaki en önemli ipuçları bu videoda

oneplus nord se ce 2

OnePlus yakında çıkaracağı OnePlus Nord adlı akıllı telefonunu tanınmış YouTube yapımcısı Marques Brownlee’nin videosunda gösterdi. Bu videoda telefonun tasarım süreci hakkında bazı bilgiler verildi.

Nord ile birlikte OnePlus yeniden orta segment telefonlara geri dönüş yapacak. Bu telefonun gelecek hafta tanıtılması bekleniyor. Her zaman olduğu gibi OnePlus, bu telefon hakkındaki detayları resmi tanıtımdan önce ufak ufak vermek için fırsatları değerlendiriyor.

MKBHD videosunda Brownlee, Nord’un nasıl göründüğüne bir bakış atma imkanı sunuyor. Bu yılın başlarında çıkan OnePlus 8 modeliyle büyük benzerlikler taşıyan bu cihazda da parlak arka yüzey, kavisli kenarlar, ortaya yerleştirilmiş OnePlus logosu ve düşey yönde şerit biçiminde yerleştirilmiş kamera modülü dikkat çekiyor. En büyük değişikliklerden bir tanesi ise telefonun sol üst köşesine yerleştirilmiş olan kamera şeridi oluyor. Son çıkan OnePlus telefonlarında bunun ortaya yerleştirildiğini görüyorduk.

Telefonun önden nasıl göründüğünü da öğreniyoruz. Ekranın sol üst köşesine yerleştirilmiş delikte iki selfie kamerası bulunuyor. Ekranın etrafında kalınca bir çerçeve de bulunuyor. Bu açıdan iPhone XR ile karşılaştırılabilir durumda olduğunu söyleyebiliriz. O telefondan farklı olarak ekranın üst kısmında çentik yerine selfie kamera deliği bulunuyor. USB-C portu ve SIM kart tepsisi ise telefonun alt kenarında konumlandırılıyor.

OnePlus kurucularından Carl Pei, Brownlee’ye tasarımın geliştirme sürecinin en son aşamalarında kararlaştırıldığını söyledi. Pei, OnePlus’ın tanıtımı bir ay kadar geciktirerek tasarımda rötuşlar yaptığını da sözlerine ekledi. Bu sayede telefonun diğer OnePlus cihazlarıyla daha tutarlı görünmesi sağlanmış. Videonun 13’üncü dakikası içinde daha önceki prototipleri de gösteriyor ve bunlarda üst köşede L şekilli kamera modülünün de değerlendirildiği, arkada ise daha farklı kaplamaların düşünüldüğü anlaşılıyor.

OnePlus Nord modelini 21 Temmuz’da tanıtmayı planlıyor. Telefonun öncelikle Hindistan ve Avrupa’da, 500 doların altında fiyattan satışa sunulması bekleniyor. OnePlus bu telefonun 5G desteğine sahip olacağını doğruladı. İçinde Snapdragon 765G işlemci bulunacak. Son sızıntılar telefonun 6.55 inç, 90Hz yenileme hızlı OLED ekrana sahip olacağını gösteriyor. 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza ve 4300 mAh kapasiteli pil de sözü edilen diğer özellikler arasında yer alıyor.

Doğal olarak Pei, röportajda OnePlus’ın henüz duyurulmamış ikinci cihazı hakkında da konuştu. OnePlus Buds kulaklıkların da 21 Temmuz’daki etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Pei’nin kulaklarında açık mavi renkli modeli gördük.

Brownlee, Pei ile gerçekleştirdiği röportajda akıllı telefonların bileşen maliyetleri hakkında da konuştu. NFC ve IP sertifikası gibi bileşenlerin fiyata nasıl etki ettiği de tartışıldı. Telefonların nasıl daha pahalı hâle geldiğini merak ediyorsanız, bu video izlemeye değer görünüyor.

İLGİLİ HABERLER