Teknoloji

OnePlus Nord Google’ın Mesajlar ve Telefon uygulamalarıyla gelecek

OnePlus Nord Google'ın Mesajlar ve Telefon uygulamalarıyla gelecek clover

21 Temmuz’daki resmi tanıtımının öncesinde OnePlus, Instagram hesabında yayınladığı bir videoyla Nord adlı yeni akıllı telefonunun kendi SMS ve telefon uygulamaları yerine Google’ın Mesajlar ve Telefon uygulamalarıyla geleceğini işaret etti. Ayrıca bu cihazın Google’ın Duo adlı video sohbet uygulamasını da yüklü olarak bulunduracağını videodan anlıyoruz.

OnePlus’ın neden Google’ın uygulamalarıyla çıkmayı tercih ettiği bilinmiyor. Ancak anlaşılan o ki, daha pürüzsüz bir Android deneyimi hedefliyor. 9to5Google sitesinin de belirttiği gibi, Google Mesajlar’ı kullanmak Nord kullanıcılarına RCS mesaj servislerine de erişim imkanı tanıyacak.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

You know the apps: Duo, Phone, and Messages. Now know the phone that?s got them. Be there (sort of) for our AR launch at 4 pm CEST July 21. #OnePlusNordAR #OnePlusNord

OnePlus Nord (@oneplus.nord)’in paylaştığı bir gönderi ()

Salı günü artırılmış gerçeklik özellikli bir etkinlikle tanıtılacak Nord, daha uygun fiyatlı bir cihaz olacak. Instagram videosunda da “oldukça iyi bir fiyat” tanımlaması yapılıyor, ancak daha fazla detay verilmiyor. Ne var ki, OnePlus geçen ay yayınladığı videoda Nord’un fiyatının 500 doların altında olacağını kaydetmişti.

Paylaşılan birkaç resmi bilginin dışında, geçtiğimiz haftalarda yeni telefonla ilgili diğer detaylar da sızmıştı. OnePlus bu telefonun adını doğrulamış ve Nord’un Snapdragon 765G 5G işlemiyle geleceğini, 6.55 inç 90Hz OLED ekran, 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza gibi özelliklere sahip olacağını doğrulamıştı. Aynı zamanda 48 megapiksel ana kamera ve 16 megapiksel geniş açılı lens de bu cihazın beklenen özellikleri arasında bulunuyor.

OnePlus Nord öncelikle Avrupa ve Hindistan’daki kullanıcılara sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER