Teknoloji

OnePlus Nord’un işlemcisi için çifte doğrulama

oneplus nord

OnePlus, OnePlus Nord adını taşıyan yeni serisiyle kullanıcılarına uygun fiyatlı cihazlar sunacak. Nord serisinin ilk üyesi, 10 Temmuz’da düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Bu etkinliğe doğru geri sayım devam ederken, OnePlus’tan Nord ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

OnePlus’ın uygun fiyatlı telefonunda hangi işlemciyi kullanacağı konusunda uzun süre boyunca farklı iddialar gündeme gelmişti. İlk haberlerde OnePlus’ın tercihinin MediaTek’in Dimensity 1000 işlemcisi olacağı iddia edilmişti.

Ancak son zamanlarda çıkan haberlerde ibre Qualcomm Snapdragon 765G’ye kaymıştı. Qualcomm ve OnePlus’tan gelen açıklamalar, bu konudaki kafa karışıklığını tamamen ortadan kaldırıyor.

Qualcomm’un Avrupa ofisi tarafından yapılan, ancak daha sonra kaldırılan bir Twitter paylaşımında “OnePlus ile yeni başlangıçlarında birlikte çalışacak olmaktan dolayı heyecanlıyız” ifadesi kullanıldı. Bu paylaşım, OnePlus’ın yeni akıllı telefonunda Qualcomm’un 5G uyumlu Snapdragon 765G işlemcisinin kullanıldığını gösteren bir doğrulama olarak tanımlandı.

[irp

OnePlus cephesinden ise çok daha net bir doğrulama geldi. Şirketin kurucusu Carl Pei, TechRadar sitesine verdiği röportajda OnePlus Nord serisinin ilk üyesinde Qualcomm Snapdragon 765G işlemcinin bulunacağını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER