Teknoloji

OnePlus Nord için çift ön kamera iddiası

oneplus pad oneplus ace 3v

Aynı zamanda “OnePlus Z” olarak da anılan OnePlus Nord, önümüzdeki ay resmiyet kazanacak. OnePlus uygun fiyatlı yeni telefonu için şimdiden sosyal medyada heyecan yaratmaya başlasa da, henüz telefonun özellikleri konusuda ipucu vermiş değil.

Ancak Android Central sitesindeki bir haber, OnePlus Nord’la ilgili dikkat çekici bir iddiayı gündeme taşıyor. Habere göre, OnePlus Nord’un önünde iki kamera bulunacak. Ekranın sol üst köşesine yerleştirilecek bu iki kameradan birinin 32 megapiksel diğerinin ise 8 megapiksel çözünürlüğünde olacağı belirtilirken; bu iddia ünlü duyumcu Max J. tarafından da doğrulandı.

OnePlus’ın 2014’ten bu yana çıkardığı tüm telefonlarda tek ön kamera bulunuyor. Nord’la ilgili daha önceki sızıntılarda da telefonun tek ön kamerayla geleceği belirtilmişti. Ancak son iddia, OnePlus’ın bu kararda değişikliğe gittiğini gösteriyor.

Çinli üretici 2015’te piyasaya sürdüğü OnePlus X’ten bu yana orta segmentte konumlanan bir cihaz çıkarmıyor. Eğer iddialar doğruysa, Nord ile beş yıldır devam eden bu ara dönem son bulmuş olacak.

Daha önce ortaya çıkan bir benchmark testi sonucuna göre, OnePlus Nord’un kalbinde Snapdragon 765G işlemci bulunacak. Bu işlemciye 12 GB RAM eşlik edecek. Android 10 işletim sisteminin varlığı da test sonucunda görülmüştü.

OnePlus Nord’un dörtlü bir arka kamera sistemine sahip olacağı söylense de, bu sistemin teknik detayları bilinmiyor. Daha önce çıkan dedikodularda telefonun üçlü bir kamera sistemine sahip olacağı ve bu sistemin 64 megapiksel ana kamera, 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera ile 2 megapiksel sensörden oluşacağı iddia edilmişti.

Tanıtım tarihi yaklaştıkça OnePlus Nord hakkında yeni haberler duymamız sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER