Teknoloji

OnePlus Nord ekibinden kamera ve performans açıklaması

oneplus nord

OnePlus Nord önümüzdeki hafta resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım öncesinde telefonun biraz daha fazla konuşulmasını isteyen OnePlus, bunun için resmi paylaşımlara devam ediyor. Bu paylaşımların en yenisinde OnePlus Nord’u geliştiren ekip, bileşenlerin seçim sürecinden ve kararlarının arkasındaki motivasyonlardan bahsetti.

OnePlus Nord’un görüntüleme direktörü Simon Liu, telefonun altı kamerasına dair detayları paylaştı. Akıllı telefonda ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX586 sensör üstleniyor. Bu sensör daha önce OnePlus 8’de ve 7T serisinde de kullanılmıştı. Bir kez daha bu sensörü kullanmayı seçen OnePlus ekibi, bu sensörü f/1.75 diyafram genişliğine sahip lens ve optik görüntü sabitleme özelliğiyle tamamlıyor. Şirket, yıllar içinde bu sensör üzerinde yaptığı yazılım optimizasyonlarına dikkat çekiyor.

Ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör, 5 megapiksel derinlik sensörü ve makro kamera eşlik ediyor.

Telefonun önünde ise 32 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı 105 derece geniş görüş açısına sahip ikinci bir kamera tamamlıyor. Her iki ön kamera da düşük ışıkta yüzleri daha parlak gösterecek ve gürültüyü azaltacak, selfie’lerde yüz detaylarını iyileştirecek algoritmalarla gelecek.

OnePlus Nord’un ürün sorumlusu olan Shawn L. ise telefonun ekranı ve genel performansı hakkında bilgi verdi. Nord’da 90Hz yenileme hızı bulunan bir ekran sunacak olan şirket, 7T’de 135Hz olan dokunma örnekleme hızını ise 180Hz’a çıkarıyor. OnePlus 8 Pro, 120Hz yenileme ve 240Hz dokunma örnekleme hızıyla hâlâ şirketin telefonları içinde zirveyi temsil ediyor.

oneplus nord

Shawn L., telefonun Qualcomm Snapdragon 765 işlemcisine maksimum 12 GB RAM’in eşlik edeceğini belirtti. OnePlus yöneticisi, Oxygen OS’in optimize edilmiş animasyonları sayesinde Nord’un enerjik bir performans sergileyeceğini sözlerine ekledi.

OnePlus Nord, 21 Temmuz’da resmiyet kazanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER