Teknoloji

OnePlus Nord CE 5G Snapdragon 750G işlemciyle gelecek

oneplus nord ce 5g

OnePlus’ın gelişini bir süre önce doğruladığı yeni akıllı telefonu OnePlus Nord CE 5G, 10 Haziran’da resmiyet kazanacak. Telefonun özellikleri konusunda şimdilik pek fazla paylaşım gelmese de, sızıntılar etrafta dolaşıyor. Bunların en yenilerinden birilerine göre, Nord CE 5G Qualcomm Snapdragon 750G işlemciyle gelecek. Orijinal OnePlus Nord’un kalbinde Snapdragon 765G işlemci yer alıyor.

Akıllı telefonda 6.43 inç büyüklüğünde AMOLED ekranın bulunacağı söyleniyor. Bu ekranın yenileme hızının 90 Hz olacağı belirtiliyor. OnePlus Nord’da da aynı hızda bir ekran mevcut.

Nord CE 5G’de ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. Ana kameraya iki sensör eşlik edecek. Telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın bulunacağı belirtiliyor. OnePlus Nord’da 48 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro kameranın bulunuyor. Telefonun önünde ise 32 ve 8 megapiksel çözünürlüklü iki kamera yer alıyor.

OnePlus Nord CE’nin tasarım bakımından OnePlus 9 serisine benzemesi bekleniyor. Bu nedenle arka kamera adasının dikdörtgen bir şekle sahip olması, panelin sol üst köşesine yerleştirilmesi ve üç sensör barındırması bekleniyor.

OnePlus Nord CE 5G için bilinenler bunlarla sınırlı olsa da, tanıtım günü gelene kadar yeni detayların gün yüzüne çıkması da sürpriz olmayacaktır. Akıllı telefon 10 Haziran’da tanıtıldıktan sonra 16 Haziran’da piyasaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER