Teknoloji

OnePlus Nord CE 5G resmiyet kazandı: Snapdragon 750G, 64 megapiksel kamera

oneplus nord ce 5g 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus varlığını daha önce duyurduğu yeni orta segment telefonu Nord CE 5G’yi resmen gözler önüne çıkardı. Şirketten yapılan açıklamada, OnePlus Nord CE 5G ile birlikte ekstralardan ziyade temel özelliklere odaklanıldığı belirtildi. Akıllı telefonun ilk durakları daha önce de açıklandığı gibi Avrupa ve Hindistan olacak.

Nord CE geçtiğimiz yıl tanıtılan Nord’a kıyasla biraz daha sade bir telefon olsa da, belli alanlarda selefine kıyasla daha güçlü ve hızlı olduğu görülüyor. Ana kameranın çözünürlüğü 48 megapikselden 64 megapiksele çıkıyor. Ancak arkadaki toplam kamera sayısı üçe iniyor. Ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel monokrom sensör eşlik ediyor.

Telefonun önündeki kamera sayısı da ikiden bire iniyor. OnePlus Nord CE 5G’de 16 megapiksel çözünürlüklü bir ön kamera bulunuyor.

Akıllı telefonun kalbinde daha önce açıklandığı gibi Qualcomm Snapdragon 750G işlemci yer alıyor. OnePlus, bu işlemcinin orijinal Nord’daki Snapdragon 765G’ye kıyasla yüzde 20 daha hızlı çalıştığını belirtiyor. GPU performansında ise yüzde 10’luk bir artıştan söz ediliyor. Bu işlemciyi 6, 8 veya 12 GB RAM tamamlıyor.

OnePlus Nord CE’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pili veriyor. Orijinal Nord’da 4115 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Warp Charge 30T Plus hızlı şarj özelliği sayesinde 30 dakika içinde telefonun pili yüzde 70 doluluk oranına ulaşıyor.

Nord CE 5G görsel açıdan selefine bir hayli benziyor. Kameralar yine arka panelin sol üst köşesinde dikey şekilde sıralanıyor. Nord’da bulunmayan 3.5 mm. kulaklık jakı ise Nord CE 5G’de yerini alıyor. 6.43 inç büyüklüğünde 90 Hz 1080p OLED ekrana sahip telefon için mavi, siyah ve gümüş olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor.

OnePlus Nord CE 5G için Avrupa’da genel satış dönemi 21 Haziran’da başlayacak. Telefonun 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip baz versiyonu için 299 avro ödemek gerekecek. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip versiyonun fiyat etiketinde ise 399 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER