Manşetler

OnePlus Nord CE 2 resmileşti, işte başlıca özellikleri ve fiyatı

oneplus nord ce 2

OnePlus Nord 2 CE, OnePlus’ın daha uygun fiyatlı Nord serisindeki en son üye oluyor. İlk Nord CE modeline benzer şekilde, bu telefon geçen yılki Nord 2’nin biraz daha sadeleştirilmiş bir versiyonu niteliğini taşıyor.

CE, Samsung’un FE veya “Fan Edition” cihazlarına benzer şekilde “Core Edition” anlamına gelir. 299 £ (349 €) fiyata sahip olan bu telefon ve Avrupa ve Hindistan’da satışta olacak. 3 Mart’tan itibaren ön siparişe sunulacak ve Avrupa’da 10 Mart’ta genel satışa sunulacak.

Bu, nispeten uygun fiyatlı bir akıllı telefon olmasına rağmen, bazı özellikleri nispeten yakın zamanda amiral gemisi akıllı telefonlarda görünmeye başladı. Kutuya dahil edilen bir SuperVOOC şarj cihazı aracılığıyla 65W’a kadar hızlı şarjı destekliyor. OnePlus, Oppo’nun SuperVOOC teknolojisi için kendi Warp Charge markasını terk etmişti. Ancak ikisi her zaman temelde aynıydı. Öte yandan telefonun yüksek yenileme hızlı, 90Hz 1080p OLED ekranı var ve bu ekran 6.43 inç boyutunda geliyor.

Ancak OnePlus, Nord CE 2’yi uygun fiyatlı bir akıllı telefon olarak gördüğünden, hâlâ yok denecek kadar az bulunan bir 3.5mm kulaklık jakını da eklemiş. Ne yazık ki, telefonu titreşim veya sessiz modlara geçirmek için hızlı bir kısayol sunan ve OnePlus’ın simgelerinden olan titreşim anahtarı bu telefonda yok.

İçeride OnePlus Nord CE 2, 8 GB RAM ve 128 GB depolama ile birlikte MediaTek Dimensity 900 işlemci ile birlikte sunuluyor. Bu arada Hindistan’a özel 6 GB RAM sürümü de var. İki SIM kart yuvası ve boyutu 1 TB’a kadar olan kartları destekleyen ek bir microSD kart yuvası da bulunuyor.

Arka tarafta 64 megapiksel ana sensör, 8 megapiksel ultra geniş ve 2 megapiksel makro olmak üzere üçlü kamera var. Neyse ki OnePlus, telefonlarına düşük çözünürlüklü monokrom sensörler ekleme saplantısından uzaklaşmış görünüyor. Ön tarafta, küçük bir deliğin içinde yer alan 16 megapiksel bir sensör var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER