Teknoloji

OnePlus Nord CE 2’nin Lite versiyonu farklı tasarım ve özelliklerle gelecek

oneplus nord ce 2 lite

OnePlus Nord CE 2 Lite, OnePlus’ın önümüzdeki dönemde tanıtması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Orta segmentte konumlanan bir cihaz olması kesin gibi görünen Nord CE 2 Lite, adından da anlaşılabileceği üzere Nord CE 2‘nin alt basamağında bulunacak.

İnternete sızan görseller ve özellikler ise Nord CE 2 Lite’ın hem tasarım hem de teknik kapasite bakımından Nord CE 2’nin standart versiyonundan daha farklı bir yerde duracağını gösteriyor.

Ünlü duyumcu Yogesh Brar’ın paylaşımına göre, Nord CE 2 Lite 6.58 inç büyüklüğünde bir ekranla gelecek. Full HD+ çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı 120 Hz olacak. Ekranda LCD panelin tercih edildiği de sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Bu ekranın büyüklüğünün, yenileme hızının ve panelinin Nord CE 2’nin ekranından farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Kısacası Lite ve Nord CE 2 ekran konusunda bir benzerlik taşımıyor.

Nord CE 2 Lite’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 695 işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM’in eşlik edeceği söyleniyor. Dahili depolama alanı içinse tek seçeneğin 128 GB olacağı konuşuluyor. Nord CE 2 ise MediaTek Dimensity 900 işlemci taşıyor.

Nord CE 2 Lite’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 33W şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pilin vereceği belirtiliyor.

Kamera tarafında ise kullanıcıları yine 64 megapiksel çözünürlüklü ana kameranın bekleyeceği görülüyor. Bu kameraya 2 megapiksel mono ve yine 2 megapiksel makro kameranın eşlik edeceği belirtiliyor. Nord CE 2’de 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera ana kamerayı tamamlıyor.

OnePlus Nord CE 2 Lite, yazılım bakımından da bir adım geri duracak gibi görünüyor. Telefonun kutusundan Android 11 ve OxygenOS 11 yüklü olarak çıkacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER