Teknoloji

OnePlus Nord 2 yılın ikinci çeyreğinde tanıtılacak

oneplus nord 2

OnePlus önümüzdeki hafta büyük ihtimalle amiral gemisi OnePlus 9 serisini tanıtacak. Ancak şirketin eylemleri bununla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Orta segmentte konumlanan Nord serisinin yeni üyesinin de bu yıl içinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. OnePlus Nord 2 olarak anılan telefona dair yeni iddialar gündeme geldi.

Orijinal OnePlus Nord’un kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 765 işlemcisi bulunuyor. Ancak iddiaya göre, Nord 2 ile şirket farklı bir yola sapacak. Android Central’ın haberinde, Nord 2’nin MediaTek Dimensity 1200 işlemciyle geleceği belirtiliyor.

MediaTek’in işlemcisi hem 5G hem de çift bant 5G desteğiyle geliyor. 6 nm çip tasarımıyla üretilen Dimensity 1200, selefine kıyasla yüzde 25 oranında daha verimli bir performans vadediyor. 168 Hz ekran ve 200 megapiksel kamera desteği de Dimensity 1200’ün özellikleri arasında bulunuyor.

Bu destek OnePlus Nord 2’de 200 megapiksel kamera veya 168 Hz ekran bulunacağı anlamına gelmiyor. Ancak bunun OnePlus için büyük bir adım niteliği taşıyacağı, MediaTek’e de Dimensity 1200’ün gücünü göstermek için prestijli bir sahne sağlayacağı belirtiliyor.

OnePlus Nord 2 hakkında teknik açıdan bilinenler bununla sınırlı. Ancak Android Central’ın haberinde telefonun 2021’in ikinci çeyreğinde tanıtılacağı bilgisi de yer alıyor. Bu da telefon için çok uzun süre beklemenin gerekmeyeceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER