Teknoloji

OnePlus gün içinde 6T ile ilgili önemli bir duyuru yapacak

oneplus 6t

OnePlus‘ın yeni amiral gemisi telefonu 6T‘nin ekim ayı içinde tanıtılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Bu konuda tüm oklar 17 Ekim tarihini işaret etse de, Çinli üreticiden henüz tanıtım tarihi konusunda kesin bir açıklama gelmiş değil. Ancak bu durum yakında değişebilir. OnePlus, Twitter hesabı aracılığıyla bugün yani 8 Ekim’de 6T ile ilgili heyecan verici bir duyuru yapacağını açıkladı.

Çinli üretici bir süredir müstakbel amiral gemisinde bulunacak özellikleri tabiri caizse “taksit taksit” kamuoyuyla paylaşıyor. Şirket kısa süre önce 6T’nin ekrana entegre parmak izi tarayıcısına sahip olacağını göstermiş ve “Screen Unlock” isimli özellik hakkında fikir veren bir paylaşım yayınlamıştı. Söz konusu paylaşımda telefonun ekranında 17 Ekim tarihinin görülmesi, 6T’nin bu tarihte tanıtılacağına dair bir ipucu olarak değerlendirilmişti.

Buna ek olarak, OnePlus’ın orijinal modeller ve T versiyonları arasında 5 aylık bir ara verdiği biliniyor. OnePlus 6 mayıs ayının ortasında tanıtılmıştı. Bu da 6T için 17 Ekim ihtimalini biraz daha kuvvetli hâle getiriyor. Şirketin bugün Türkiye saatiyle 15:00’da yapması beklenen duyuruda tanıtım tarihi olarak 17 Ekim’i ilan etmesi muhtemel görünüyor.

OnePlus 6T beklenenden erken duyurulabilir mi?

OnePlus tarafından yapılan Twitter paylaşımı, telefonun bugün itibarıyla duyurulma ihtimalini de akıllara getiriyor. Ancak tanıtımı şimdiden gerçekleştirmek şirket için pek mantıklı görünmüyor. Google’ın 9 Ekim’de Pixel 3 ve Pixel 3 XL’i tanıtacak olması nedeniyle erken bir tanıtımda spot ışıklarının 6T’nin üzerinden kısa sürede kalkması sürpriz olmayacaktır. OnePlus’ın da bu nedenle daha önce ortaya atılan 17 Ekim tarihini beklemesi daha uygun bir tercihe benziyor.

İLGİLİ HABERLER