Teknoloji

OnePlus’ın ilk katlanabilir telefonunun tanıtımı için ağustos ayı işaret ediliyor

oneplus katlanabilir telefon oneplus fold

OnePlus‘ın OnePlus Fold adıyla anılan ilk katlanabilir telefonu yılın üçüncü çeyreğinde kullanıcıların karşısına çıkacak. Konuyla ilgili açıklama, şirketin CEO’su Pete Lau tarafından yapılmıştı. Yeni bir dedikodu, OnePlus’ın ilk katlanabilir telefonunun tanıtımı konusunda biraz daha detay veriyor.

Öncelikle tanıtımın ağustos ayının ilk yarısı içinde ABD’nin New York şehrinde yapılacağı söyleniyor. Bu da OnePlus’ın katlanabilir telefonunu Samsung’un Z Fold 5 ve Z Flip 5 modellerinden yaklaşık iki hafta sonra tanıtacağı anlamına geliyor. OnePlus’ın sahne ışıklarını Samsung’dan çalma fikrinin cesur bir hamle olduğu söylenebilir.

Katlanabilir telefonun küresel ölçekte satışa sunulacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Takvimin nasıl işleyeceği belirsizliğini koruyor. Ancak OnePlus’ın ilk katlanabilir telefonunu Çin’in yanı sıra ABD, Hindistan ve faaliyet gösterdiği diğer pazarlarda da piyasaya süreceği konuşuluyor.

Oppo’nun da Find N3 isimli katlanabilir telefonunu ağustos ayında Çin’de tanıtacağı iddia ediliyor. Bu da OnePlus’ın telefonunun Find N3’ün uluslararası versiyonu olabileceğini düşündürüyor. Hem QHD+ çözünürlüklü 8 inç katlanabilir ekranın hem de Full HD+ çözünürlüklü 6.5 inç dış ekranın yenileme hızının 120 Hz olduğu belirtiliyor.

OnePlus Fold hangi özelliklerle gelecek?

Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunması bekleniyor. RAM seçeneklerinin 16 GB LPDDR5’e depolama alanı seçeneklerinin ise 512 GB UFS 4.0’a kadar uzanacağı söyleniyor. Android 13 ve OxygenOS 13.1 de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

OnePlus Fold’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4800 mAh kapasiteli pil veriyor. 80W kablolu şarj, 50 megapiksel ana kamera, 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 32 megapiksel periskop kamera ve 32 megapiksel çözünürlüklü ön kameralar da telefonda kullanıcıları karşılayacak.

İLGİLİ HABERLER