Teknoloji

OnePlus Face Unlock yönteminin yanıltılmasına karşı mücadele edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus face unlockFace Unlock, OnePlus’ın 16 Kasım’da tanıttığı OnePlus 5T’nin dikkat çeken özellikleri arasında bulunuyor. Ancak OnePlus Face Unlock özelliğini fazla öne çıkarmayı tercih etmiyor. Şirketin bu tercihinin altında mantıklı bir sebep yatıyor.

OnePlus hâli hazırda yüz tanımanın tamamen güvenli bir çözüm olduğuna inanmıyor. Şirket Face Unlock’u da bir tür ekstra özellik gibi niteliyor. Buna rağmen, özelliği geliştirmek ve mevcut güvenlik seviyesini yukarıya çekmek için çalışmalar devam ediyor.

OnePlus CEO’su Pete Lau, söz konusu çalışmalar hakkında bilgi verirken Face Unlock’un 5T’nin kilidini cihazın ön tarafından açmak için bir yöntem olduğunun altını çiziyor. 5T’de asıl kimlik doğrulama ve güvenlik görevini arka panele taşınan parmak izi tarayıcısı üstleniyor.

Face Unlock hâli hazırda kaydedilmiş yüzün doğrulamasını gerçekleştirmek için 100 adet belirleyiciden yararlanıyor. Sistem canlı yüzler ve maskeleri ayırt edebilmek için de detayları verilmeyen bazı kontroller gerçekleştiriyor.

Mevcut yöntemlerinin yeterli olmadığının farkında olan OnePlus, yayınlayacağı bir güncelleme ile sistemi daha da güçlü kılmaya hazırlanıyor. Söz konusu güncelleme ile Face Unlock özçekimleri daha rahat ayırt edebilecek. Bunun için telefonun ekranından ışığın yansıması gibi kriterler dikkate alınacak. Lau, güvenlik konusunda atılacak diğer adımlar konusunda ise bilgi vermedi.

OnePlus Face Unlock’u beş başarısız denemenin ardından devredışı bırakıyor

OnePlus Face Unlock’u beş başarısız denemenin ardından devredışı bırakıyor ve kullanıcılardan kod girmelerini ya da parmak izi tarayıcısını kullanmalarını istiyor. Sistemin eğitilememesi ve ödeme doğrulama için kullanılamaması da “çok güvenli olmadığı” gerçeğini vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER