Teknoloji

OnePlus Face Unlock özelliğini OnePlus 5’e de ekleyecek

oneplus face unlockOnePlus’ın kasım ayında tanıttığı yeni amiral gemisi OnePlus 5T’nin en dikkat çekici özelliklerinden birisi de Face Unlock adı verilen yüz tanıma özelliği olmuştu. Çinli üretici şimdilik sadece 5T’de bulunan yüz tanıma özelliğini yakında 2017’de çıkardığı ilk telefona da eklemeye hazırlanıyor. OnePlus Face Unlock özelliğini OnePlus 5 kullanıcılarına da sunacağını açıkladı.

Konuya ilişkin duyuruyu şirketin CEO’su Carl Pei yaptı. Pei, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yoğun istek üzerine Face Unlock’u OnePlus 5’e de getireceklerini belirtti. Face Unlock’un OnePlus 5’e ne zaman geleceği konusunda bir tarih işaret edilmese de, bu sürecin fazla uzamaması bekleniyor.

OnePlus 5 kısa süre önce uzun süredir beklenen OxygenOS 5.0 güncellemesini almıştı. Android 8.0 Oreo’nun üzerine inşa edilen güncellemenin değişiklik kaydında Face Unlock ile ilgili bir bilgiye rastlanmıyor.

OnePlus Face Unlock yüzünden dava edilebilir

OnePlus Face Unlock özelliğinin kapsamını genişletme kararı alsa da, bu özellik şirketin başını biraz ağrıtacak gibi görünüyor. SensibleVision isimli şirket, Face Unlock’ta OnePlus’ın kendisine ait bir patenti ihlâl ettiğini öne sürüyor. SensibleVision, bu süreci mahkemeye taşımayı değerlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER