OnePlus ürün portföyünü çeşitlendirme yolundaki çalışmalarına devam ediyor. İlk akıllı saatini çıkaran şirket, orta segment portföyünü de Nord serisi telefonlarla yeniden hareketlendirmişti. Bu süreçte farklı iş ortaklarıyla çalışmaya da önem veren OnePlus, MediaTek Dimensity 1200 işlemcili bir telefon geliştiriyor.
MediaTek hâlâ işlemci pazarının önemli oyuncularından biri olsa da, Qualcomm’un agresif 5G açılımı şirketin biraz arka planda kalmasına yol açmıştı. Dimensity serisi 5G işlemcileriyle Qualcomm’a yanıt vermeye çalışan şirket için OnePlus gibi üreticilerle iş yapmak da önem taşıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dimensity 9600 Pro ilk testini unutturan sonuçlarla geri döndü

Apple yapay zeka güvenlik kamerasını 2027’ye hazırlıyor

Circular Ring 3 telefon olmadan temassız ödeme yapabilecek

Phil Schiller’ın App Store’dan çekilmesinin arkasında Apple’ın yeni planları var

Motorola’nın sıradaki katlanabilir telefonu Razr’dan çok farklı olabilir
OnePlus’ın yarın tanıtılacak Nord CE 5G‘de Dimensity serisi bir işlemciye yer verebileceği iddia edilmişti. Ancak son haberler, bu telefonda Snapdragon 750G işlemcinin bulunacağı yönünde. Varlığı doğrulanan bir diğer OnePlus telefonu olan Nord N200’ün de farklı bir işlemciyle geleceği söyleniyor.
Şirketin Dimensity 1200 işlemci taşıyan başka bir telefon geliştirdiği iddia ediliyor. Çinli duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, bu telefon prototip aşamasına gelmiş durumda. Telefonun görsel bakımdan OnePlus 9 Pro’ya benzeyeceği ve 50 megapiksel Sony IMX766 kamera sensörüyle geleceği de iddialar arasında yer alıyor.
MediaTek’in amiral gemisi işlemcisi Dimensity 1200, OnePlus için uygun bir seçim gibi görünüyor. Bu telefonun şirketin amiral gemilerinden biri olması da şaşırtmayacaktır. OnePlus’ın Nord N10’un takipçisinde de MediaTek imzalı bir işlemciye yer verebileceği konuşuluyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


