Teknoloji

OnePlus giriş segmenti için iddialı bir telefon hazırlıyor

OnePlus Nord Google'ın Mesajlar ve Telefon uygulamalarıyla gelecek clover
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus, 2020 sona ermeden Clover kod adıyla anılan yeni bir telefon çıkarmaya hazırlanıyor. Android Central sitesinde yer alan habere göre, giriş seviyesinde konumlanacak olan bu telefon, yurt dışında 200 dolar civarında bir fiyatla satılacak.

Clover hakkındaki bilgiler bir süredir internette dolaşıyor. Akıllı telefona ait olduğu söylenen bir Geekbench benchmark testi sonucu da daha önce internete sızmıştı. Android Central’ın isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde telefonun tüm teknik özelliklerini görmek mümkün oluyor. Clover’ın aralarında ABD’nin de bulunduğu bazı ülkelerde tanıtılır tanıtılmaz satışa sunulacağı da haberdeki bilgiler arasında yer alıyor.

Buna göre, akıllı telefonda 6.52 inç büyüklüğünde 720p çözünürlüklü bir IPS LCD ekran bulunacak. Telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 460 işlemciye ise 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Dahili depolama alanı microSD kart desteğiyle genişletilebilecek.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 6000 mAh kapasiteli pili verecek. Bu pil, 18W şarj desteğine sahip olacak. Arka paneldeki parmak izi tarayıcısı ve 3.5 mm. kulaklık jakı da sayılan özellikler arasında bulunuyor. Clover’ın arkasındaki üçlü kamera sisteminde ise ana kamera görevini 13 megapiksel sensörün üstleneceği ve f/2.4 diyafram genişlikli iki lensin de ana kameraya eşlik edeceği belirtiliyor. Snapdragon 460’ın Geekbench sonuçlarında görülen Snapdragon 660’tan farklı olduğunu hatırlatmakta da fayda var.

Android Central sitesi Snapdragon 460, 720p ekran ve 6000 mAh kapasiteli pilin birleşiminin çok uzun bir pil ömrü sunabileceğine dikkat çekiyor. Bunun OnePlus Clover için önemli bir satış noktası olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER