Teknoloji

Gümrük polisi “sahte AirPods” zannettiği OnePlus Buds’lara el koydu

oneplus buds

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza Polisi (CBP), “utanç verici” olarak tanımlanabilecek bir hata yaptı. The Verge sitesinde yer alan habere göre; polis, 2 bin adet OnePlus Buds kablosuz kulaklığa “sahte AirPods” oldukları gerekçesiyle el koyuldu. CBP’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımla bu hata geniş kitlelerce duyulmuş oldu.

OnePlus Buds’ın tasarımı Apple AirPods’a benzese de, kutunun üzerinde ürünün adı açıkça belirtiliyor. AirPods ABD’de 200 dolardan başlayan fiyatlarla satılırken, OnePlus Buds’ın fiyat etiketinde 80 dolar yazıyor. Dolayısıyla el koyulan kulaklıkların toplam fiyatı CBP’nin tweetinde belirttiği gibi 398 bin dolar olmuyor, 160 bin dolara iniyor.

CBP’den konuyla ilgili olarak yapılan ve hâlâ internet sitesinde mevcut olan basın açıklamasında, yaşanan olay “Amerikan toplumunu günlük ölçekte çeşitli tehlikelerden korumanın bir örneği” olarak tanımlanıyor. Ancak uzun süredir ABD pazarında boy gösteren bir marka olan OnePlus’ı tanımamak, gümrük polisleri için aslında vahim ve utanç verici bir hata niteliği taşıyor.

OnePlus Buds da piyasadaki pek çok kablosuz kulaklık gibi Apple AirPods’a benziyor. Beyaz renkli ve uzun saplı kulaklıklar, Oppo ve JBL gibi şirketlerin de portföyünde yer alıyor ve şimdiye kadar diğer markaların başına bu tarz bir olay gelmiş değil. Yine de, OnePlus cephesi bu olaya pek içerlememiş gibi görünüyor. Şirketin ABD ofisinin Twitter hesabından CBP’ye verilen “Hey, onları geri verin!” şeklindeki yanıt, bu hatanın OnePlus’ı da güldürdüğünü gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER