Teknoloji

OnePlus Band tanıtıldı: Renkli ekran, 14 gün pil ömrü

oneplus band

Bir süredir konuşulan ve varlığı da doğrulanan OnePlus Band sonunda resmen gözler önüne çıktı. Uygun fiyatlı bir akıllı bileklik olan OnePlus Band’de kalp atış hızı ve SpO2 sensörleri mevcut. Renkli bir ekranla gelmesine rağmen uzun bir pil ömrü vadeden akıllı bileklikte farklı spor modları kullanıcıları bekliyor.

OnePlus Band’de 1.1 inç büyüklüğünde AMOLED ekran bulunuyor. Bilekliğin kontrolü dokunmatik ekran üzerinden sağlanıyor. Cihazda herhangi bir fiziksel tuş mevcut değil. 294 x 126 piksel çözünürlüklü ekran için çeşitli kişiselleştirme seçenekleri sunuluyor. 37 farklı saat kadranı seçeneğinden beş tanesi cihazda saklanabiliyor.

OnePlus Band’in kasası 10.3 gram, kauçuk kayışı ise 12.3 gram ağırlığında. Toplam ağırlık ise 22.6 gram. Kayış için siyah, haki ve turuncu gri olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Turuncu gri seçenekte kayışın dışı gri, içi ise turuncu renkte. Ancak cihaz kutusundan siyah kayışla çıkıyor. Diğer iki seçenek ayrı ayrı satılacak.

oneplus bandOnePlus Band’de 12 farklı egzersiz modu mevcut. Listede olmayan spor ve egzersizler içinse Serbest Antrenman seçeneği sunuluyor. IP68 suya dayanıklılık sertifikasına sahip olan akıllı bileklik, suyun altında 5 ATM basınca kadar çalışmaya devam edebilecek. Bluetooth 5.0 destekli OnePlus Band, Marshmallow veya üstü sürümlerin yüklü olduğu tüm Android telefonlarla çalışabilecek. Müzik kontrolü ve kamera deklanşörüne basmak için kullanılabilecek olan bileklik, OnePlus telefonlarda Zen Modu senkronizasyonu da yapabilecek.

OnePlus Band’in tam pil kapasitesi açıklanmasa da, tek bir şarjın iki hafta boyunca akıllı bilekliği çalıştıracağı belirtildi. Ancak SpO2 ve kalp atış hızı sensörlerinin sürekli çalışması ve uyku takibi gibi özellikler nedeniyle bu süre iki haftanın altına inebilir.

OnePlus Band için ne kadar ödemek gerekecek?

OnePlus Band’in ayarları ve topladığı verileri ise OnePlus Health uygulaması üzerinden yapılabilecek.

OnePlus Band, Hindistan’da 2799 rupi (285 TL) karşılığında satılacak. Ancak bir süre için 2499 rupi (254 TL) ödeyerek OnePlus Band’i satın almak mümkün olacak. OnePlus Band’in kayışlarının fiyat etiketinde ise 399 rupi (41 TL) yazacak. Akıllı bilekliğin satışlarının ne zaman başlayacağı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER