Teknoloji

OnePlus Ace Pro’nun tanıtım etkinliğine erteleme

oneplus ace 2 pro

OnePlus Ace Pro modelini bugün ana vatanı Çin’de gözler önüne çıkaracaktı. Ancak şirket bu etkinliği herhangi bir gerekçe açıklamadan ve yeni bir tarih duyurmadan son dakikada erteledi.

OnePlus’ın bu kararında, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Peloisi’nin Tayvan ziyaretinin ardından bölgede artan gerilimin etkili olduğu belirtiliyor. Tayvan’ı kendi toprağı olarak gören Çin, Peloisi’nin ziyaretini büyük bir provokasyon olarak değerlendiriyor.

OnePlus Çin’de etkinlik iptal eden tek akıllı telefon üreticisi değil. Motorola da normal şartlar altında 2 Ağustos’ta gerçekleştirilmesi planlanan Razr 2022 ve X30 Pro tanıtım etkinliğini iptal etmişti. Motorola bir gerekçe açıklamasa da, bu kararda da bölgede yükselen siyasi gerilimin etkili olduğu düşünülüyor.

OnePlus Ace Pro tanıtım etkinliğini ertelese de, ajandasındaki diğer etkinlikte bir değişiklik söz konusu değil. Ace Pro’nun uluslararası versiyonu olmasına kesin gözüyle bakılan OnePlus 10T’nin tanıtım etkinliği bugün Türkiye saatiyle 17.00’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER