Teknoloji

OnePlus Ace 3V, Snapdragon 7+ Gen 3 işlemciyle resmiyet kazandı

oneplus ace 3v

OnePlus Ace 3V, bir süredir yapılan paylaşımların ardından resmen gözler önüne çıktı. Ace 3V, Qualcomm’un Snapdragon 7+ Gen 3 işlemciyle gelen ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor.

Bu çipte de, tıpkı Snapdragon 8 Gen 3’te olduğu gibi, Cortex-X4 çekirdeği bulunuyor. Söz konusu çekirdek, OnePlus Ace 2’de kullanılan Snapdragon 8 Gen 2’nin ana çekirdeğinden bir nesil daha yeni. Qualcomm’un yeni çipi, GPU tarafında Snapdragon 7 Gen 3’ten ziyade Snapdragon 8 Gen 2’ye yakın duruyor.

Ace 3V’nin yeni bir tasarımla geldiğini de belirtmek gerekiyor. Arka paneldeki büyük yuvarlak kamera çıkıntısından vazgeçen OnePlus, bunun yerine daha ayrıksı duran bir kamera modülünü tercih etmiş. Bu modülde iki kamera sensörü ve LED flaş dikey biçimde sıralanıyor. Ön tarafta da kullanıcıları düz bir ekran karşılıyor.

Akıllı telefon 6.74 inç büyüklüğünde 2772 x 1240 piksel çözünürlüklü 120 Hz bir ekrana sahip. DCI-P3 renk gamının tamamını kapsayan bu ekran, 10-bit desteği sunuyor. Maksimum parlaklık seviyesi 2150 nit olan ekranın üstündeki yuvarlak delik, 16 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Bu ön kamera 1080p 30 fps video kaydı gerçekleştirebiliyor.

oneplus ace 3v

Arka tarafta ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX882 sensör üstleniyor. Optik görüntü sabitleme özellikli bu kamera ile 4K video kaydı yapılabiliyor. 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı sensör de ana kameraya eşlik ediyor.

OnePlus Ace 3V’de Snapdragon 7+ Gen 3 işlemciye 12 veya 16 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 ve 512 GB olarak sıralanıyor. Telefon kutusundan Android 14 yüklü şekilde çıkıyor.

Ace 3V’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 100W SuperVOOC S şarj destekli 5500 mAh kapasiteli pil veriyor. Telefonda özel bir güç yönetim çipi de mevcut. OnePlus’tan verilen bilgiye göre, sadece 26 dakika içinde Ace 3V’nin pilini tamamen doldurmak mümkün oluyor.

oneplus ace 3v

Ace 3V, toza ve suya karşı IP65 dayanıklılık sertifikasına sahip. OnePlus, ekran ıslak olsa bile panelin dokunuşları algılayabileceğinin altını çiziyor. OnePlus ile özdeşlelen bildirim kızağı da telefonda mevcut.

OnePlus Ace 3V dünyaya Nord 4 adıyla açılacak

OnePlus Ace 3V, Çin’de 2000 yuandan (9050 TL) başlayan fiyatlarla ön siparişe çıkmış durumda. Telefon 25 Mart itibarıyla raflarda yerini alacak. Ace 3V’nin Çin dışına OnePlus Nord 4 adıyla açılması bekleniyor. Nord CE4’ün 1 Nisan’da tanıtılacağı açıklansa da, Nord 4 için bir işaret gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER