Teknoloji

OnePlus’tan Ace 3V’nin işlemcisi için doğrulama geldi

OnePlus Ace 3V hakkındaki sızıntılar aylardır etrafta dolaşıyor. Bu sızıntıların ortak noktası, telefonun Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3 işlemciyle gelecek olmasıydı. Şimdiye kadar sadece bir söylentiden ibaret olan bu bilgi, sonunda OnePlus’ın Weibo hesabından yapılan paylaşımla doğrulandı.

Söz konusu paylaşımda Ace 3V’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3 işlemcinin bulunacağı dışında başka bir bilgi yer almıyor. Bu paylaşım, OnePlus’ın yeni Nord telefonunun da Snapdragon 7+ Gen 3 işlemci taşıyacağı anlamına geliyor. Ace 3V’nin Çin dışında Nord 4 veya Nord 5 adıyla satılması bekleniyor.

Bu noktada Çin’de 4 rakamının uğursuz olarak kabul edildiğini ve bu nedenle Çinli şirketlerin ürünlerinde 4 rakamına yer vermekten kaçındığını belirtmekte fayda var. Ayrıca Snapdragon 7+ Gen 3 için de henüz resmi duyuru gelmiş değil. Qualcomm yeni işlemcisini 18 Mart’ta tanıtacak.

oneplus ace 3v

OnePlus Ace 3V Çin dışına küçük değişikliklerle açılacak

Geçtiğimiz yıl tanıtılan OnePlus Ace 2V, Çin dışına ufak tefek modifikasyonlarla ve OnePlus Nord 3 adıyla açılmıştı. OnePlus’ın bu stratejiyi değiştirmesi beklenmiyor. Uluslararası stratejiyle ilgili yeni bilgilerin resmi duyurunun ardından paylaşılacağı tahmin ediliyor. Ancak henüz OnePlus’tan bir ipucu gelmiş değil.

OnePlus’ın Weibo paylaşımına göre; Snapdragon 7+ Gen 3, Snapdragon 8 Gen 3 ile aynı çekirdek avantajlarına sahip. 4 nm tasarımıyla üretilen iki işlemci, aynı mimariyi paylaşıyor. Ana çekirdek görevini yine Cortex-X4 üstleniyor.

İLGİLİ HABERLER