Teknoloji

OnePlus Ace 2 özel güç yönetim çipiyle gelecek

oneplus ace 2

OnePlus Ace 2 önümüzdeki hafta Çin’de resmen gözler önüne çıkacak. Bu telefonun OnePlus 11R’nin Çin’de satılacak versiyonu olmasına kesin gözüyle bakılıyor. OnePlus, Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemci taşıyan telefonuyla ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Weibo’da yapılan paylaşıma göre, OnePlus’ın yeni telefonu Oppo SuperVOOC S güç yönetim çipiyle gelecek. Gelişmiş görüntü işlemesi ve yenileme hızı gibi özellikler getiren özel ekran çipi de Ace 2’nin donanım kadrosunda yer alıyor. Bu çipler sayesinde Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcinin yükünün hafifletilmesi hedefleniyor.

OnePlus yeni telefonunun pil kapasitesi ve şarj hızını da şimdiden açıkladı. Ace 2’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 100W hızlı şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pil verecek.

OnePlus yeni telefonunu “üç çipli güç merkezi” şeklinde tanımlıyor. Uzun pil ömrü, etkileyici grafik ve üst sınıf performans bu merkezin başlıca özellikleri olarak öne çıkarılıyor. Kullanıcıların şarj konusunda daha fazla kontrole sahip olacağına dikkat çeken OnePlus, 1600 şarj döngüsünün ardından telefonun pil kapasitesini yüzde 80 oranında koruyacağını vurguluyor. Şirket bunun dört yıl için yeterli olacağını belirtiyor.

OnePlus Ace 2 ve 11R arasındaki farklar nedir?

OnePlus Ace 2 ve 11R arasındaki ana fark kullanıcı arayüzü olacak. Çin’de satılacak olan Ace 2 kutusundan ColorOS 13 kullanıcı arayüzüyle çıkacak. OnePlus 11R’nin kullanıcı arayüzü ise OxygenOS olacak. Bu iki telefonu görsel anlamda OnePlus 11’den ayıran ise kamera sisteminin Hasselblad markası taşımaması olacak gibi görünüyor. Hasselblad’ın eksikliği, yeni telefonların kamera sistemlerinin daha az güçlü olacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER