Teknoloji

OnePlus 9 serisinin üçüncü üyesinin ismi belli oldu

oneplus 9r
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus 9 serisinin üçüncü üyesi için uzun süredir beklenen doğrulama, OnePlus CEO’sundan geldi. News18 isimli internet sitesine konuşan Pete Lau, OnePlus 9 serisinin diğer iki modeline göre daha uygun fiyatlı olacak olan üçüncü cihazın OnePlus 9R adını taşıyacağını açıkladı. Ancak Lau’nun açıklaması, bu telefonun ilk etapta sadece Hindistan’da piyasaya çıkacağını düşündürüyor.

Lau, şirketin OnePlus 9R’de tasarım ve teknoloji konusunda OnePlus Nord’a kıyasla daha ileriye gitmek istediğini belirtti. OnePlus Nord, Avrupa ve Hindistan’da orta segment, ABD’de ise uygun fiyatlı bir telefon olarak piyasaya çıkmıştı. OnePlus’ın 9R ile fiyat-performans spektrumunun neresini hesapladığı bilinmiyor. Ancak Lau’nun yorumları, telefonun orta segmente yakın olacağını düşündürüyor.

Akıllı telefonda 5G desteğinin olacağını söyleyen Lau, 9R ile ilgili olarak oyun deneyiminden bir hayli bahsetti. OnePlus CEO’su şirketin “yoğun oyun” için “hızlı ve pürüzsüz deneyimler” yaşatmak istediğini dile getirdi. “Pürüzsüz deneyimler” ve “pürüzsüz kaydırma” gibi referanslar, OnePlus’ın telefonda 90 Hz veya daha hızlı bir ekrana yer vereceğini gösteriyor. Oyun deneyimine vurgunun donanımdan ziyade pazarlamaya yönelik olduğu düşünülüyor.

OnePlus 9R’nin kalbinde geçtiğimiz yıl çıkan Snapdragon 865 işlemcinin bulunması bekleniyor. Bunun 2021 model oyun telefonlarının gerisinde kalan bir deneyim sunması muhtemel görünüyor. Kısa süre önce tanıtılan Asus ROG Phone 5’te Snapdragon 888 işlemciye eşlik eden RAM seçenekleri 18 GB’ye kadar uzanıyor. 144 Hz ekran da telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

Röportajın geri kalanı da OnePlus 9R hakkında pek fazla detay vermiyor. Ancak OnePlus’ın 9R’ye dair hedeflerinin ne olduğu biraz daha kolay anlaşılıyor. Telefona dair tüm bilgiler için önümüzdeki haftayı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER