Teknoloji

Yeni sızıntı OnePlus 9 serisinin pil kapasitesini gösteriyor

oneplus 9 pro

OnePlus 9 serisinin mart ayında tanıtılması bekleniyor. Tanıtım tarihi yaklaştıkça akıllı telefonlara dair sızıntılar da ivme kazanıyor. Bu sızıntıların en yenisinde OnePlus 9 Pro ve OnePlus 9’un şarj kapasiteleri ve hızları konusunda fikir edinmek mümkün oluyor.

Duyumcu Max Jambor, OnePlus ürünleriyle ilgili verdiği bilgilerin doğruluğuyla tanınıyor. Jambor’un paylaşımına göre, serinin her iki üyesinde de 4500 mAh kapasiteli pil bulunacak.

Söz konusu kapasite sürpriz değil. Pek çok amiral gemisi telefonda genellikle bu kapasitede piller bulunuyor. Ancak OnePlus’ın OnePlus 8T ve OnePlus 8 Pro’nun pil kapasitelerinin üstüne bir gelişim göstermemesinin üzücü olduğu söylenebilir.

Sızıntıda iki bataryalı bir ikonun görülmesi ise OnePlus’ın çift hücreli bir pil sistemini tercih edebileceğini gösteriyor. Hızlı şarj seçeneğinin sunulacağına dair haberler de çift hücreli pil kullanımı ihtimalini kuvvetlendiriyor.

OnePlus daha önce OnePlus 8T’de çift hücreli bir sistemi kullanmıştı. Bu sistem ve 65W şarj hızı desteği sayesinde telefonların pilini daha hızlı biçimde doldurmak mümkün oluyor.

OnePlus 9 Pro ve OnePlus 9’un kalbinde Snapdragon 888 işlemcinin bulunması bekleniyor. İki cihaz arasındaki temel farkın kamera ve ekran olacağı söyleniyor. Pro versiyonda kavisli ve daha büyük ekran ile gelişmiş kameraların bulunacağı belirtiliyor. Snapdragon 870 işlemcili OnePlus 9E’nin ise seride “uygun fiyatlı cihaz” görevini üstleneceği konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER