Teknoloji

OnePlus 9 Pro sızıntısı önemli kamera detayını gösteriyor

oneplus 9 pro 9t

OnePlus 9 Pro, yılın ilk çeyreğinde tanıtılması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Yeni bir sızıntı, bu cihazın kamera yetenekleri konusunda OnePlus’ın şimdiye kadar çıkardığı cihazlardan daha ileride olacağını gösteriyor.

OnePlus 9 Pro’ya ait olduğu söylenen fotoğraflar, Dave 2D olarak tanınan Kanadalı YouTuber tarafından paylaşıldı. Dave 2D, fotoğrafları gösterdiği videoda ilk başta görsellere şüpheyle yaklaştığını; ancak daha sonra yaptığı çalışmaların ardından fotoğrafların gerçekliğine ikna olduğunu belirtti.

Dave 2D’ye göre, yeni fotoğraflar daha önceki sızıntılarla pek fazla benzerlik taşımıyor. Ancak fotoğraflarda görülen cihaz, geçtiğimiz yıl ortaya çıkan OnePlus 9 sızıntısıyla benzer görüntülere sahip. Yine de, bazı belirgin farklardan söz etmek de mümkün. Örneğin, Lee’nin paylaştığı fotoğraflarda kavisli ekranın varlığı göze çarpıyor. OnePlus 9’un düz, Pro versiyonun ise kavisli bir ekranla gelmesi muhtemel görünüyor.

Bir diğer önemli fark ise arka kamera çıkıntısının detaylarında görülüyor. Hem OnePlus 9 prototipinde hem de OnePlus 9 Pro’ya ait olduğu söylenen fotoğraflarda iki büyük lens bulunuyor. Bu kamera adası, arka panelin geri kalanından metal çerçeveyle ayrılıyor. Ancak Pro’da iki büyük lensin altında iki küçük lensin bulunması göze çarpıyor. Hasselblad markasının varlığı da ayrıca dikkat çekiyor.

Kamera üreticisi Hasselblad, şimdiye kadar akıllı telefon pazarından büyük ölçüde uzak durmuştu. Motorola Moto Z için True Zoom mod’unu hazırlayan şirket, bunun dışında akıllı telefon kameralarıyla ilgilenmemişti. Ancak bu durum OnePlus 9 Pro ile değişecek gibi görünüyor. 120 Hz ekran, çözünürlük ayarlama gibi seçeneklerin de OnePlus 9 Pro’da bulunduğu sızıntı sayesinde görülüyor.

İLGİLİ HABERLER