Teknoloji

OnePlus 9 Pro 45W hızlı kablosuz şarj beklentisi

oneplus 9

OnePlus 9 Pro kablosuz şarj tarafında ilerlemeler gösterecek gibi görünüyor. Voice sitesinden Max Jambor‘un verdiği bilgiye göre, bu Android telefon 45W ile daha hızlı kablosuz şarj desteğine sahip olacak. Ayrıca kablosuz kulaklık gibi aksesuarları şarj etmek için ters kablosuz şarj özelliği de bulunacak.

OnePlus 8 Pro, kablosuz şarj desteğine sahip ilk OnePlus cihazı olmuştu. Ancak bu destek 30W ile sınırlı tutulmuştu. 45W seviyesine çıkış önemli bir artış olacaktır. Böylelikle OnePlus 8 Pro’nun sunduğu 30 dakikada yüzde 50 şarj hızının da ötesine geçilecektir. Daha hızlı kablosuz şarj özelliğinin varlığından yola çıkarak, OnePlus 9 Pro’nun OnePlus 8T gibi 65W kablolu şarj desteğine sahip olmasını da bekleyebiliriz. OnePlus’ın şarj teknolojisini iyileştirmesi sayesinde, geliştirilmiş ekran ve 5G desteği gibi, pili daha hızlı tüketen teknolojilerin pil üzerinde yarattığı olumsuz etki azaltılabilir.

OnePlus 9 Pro ile ilk kez bir OnePlus telefonunda ters kablosuz şarj olacak

OnePlus 9 Pro’da sunulması beklenen ters kablosuz şarj, OnePlus için yeni bir ilk olacaktır. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, Huawei Mate 20 Pro ve sonrasındaki telefonlarda gördüğümüz ters kablosuz şarjdan Galaxy S20 serisindeki Wireless Power Share özelliğine kadar birçok amiral gemisi Android telefon bu özelliği benimsedi. Bu akıllı telefonlarda gibi, ters kablosuz şarj, muhtemelen kablolu bir bağlantıdan elde edebileceğinizden daha yavaş olacaktır. Yine de OnePlus’ın dahil etmesi için kullanışlı bir özelliktir.

OnePlus Pro 9’un geri kalan özellikleri bir sır olarak kalmaya devam ediyor. Ancak OnePlus 9’un bir prototipinin görüntüleri ve özellikleri sızdırılmıştı. Bu da bize yeni serinin ana özelliklerini oldukça iyi bir biçimde sergiliyor. Dikkate değer özelliklerin birkaç tanesi arasında 120Hz ekran, Snapdragon 888 işlemci ve 4500mAh pil bulunuyor. OnePlus’ın en yeni telefonlarının beklenen ilkbahar lansmanına yaklaşırken daha fazla sızıntı ve söylenti karşımıza çıkacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER