Teknoloji

OnePlus 9 kutusundan şarj adaptörüyle çıkacak

oneplus 9

OnePlus 9 serisinin tanıtım tarihinin açıklanmasının ardından seriyle ilgili önemli bir açıklama daha geldi. iPhone 12 ve Samsung Galaxy S21 gibi amiral gemilerinin kutusundan şarj adaptörü çıkmasa da, OnePlus 9’da böyle bir durum olmayacak. Serinin üyelerinin kutularından şarj adaptörü de çıkacak.

OnePlus’ın topluluk forumundaki bir başlığa yanıt veren OnePlus CEO’su Pete Lau, OnePlus 9’un kutusundan şarj adaptörü çıkacağını doğruladı. Apple ve Samsung bir süre önce çevresel nedenleri ve müşterilerinin zaten adaptör sahibi olmalarını gerekçe göstererek cihaz kutularından şarj adaptörlerini çıkarmıştı. Çevresel etki gerekçesinin gerçekliği hâlâ tartışmaya açık olsa da, şirketlerin kararının daha meşru görünmesine yardımcı olmuştu.

OnePlus’ın buradaki pozisyonunun daha farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Kablolu hızlı şarj özelliği, şirketin akıllı telefonlarının ayırt edici özelliği durumunda. OnePlus 9’un da 45W kablolu hızlı şarj desteğiyle gelmesi bekleniyor. Kullanıcıların bu imkandan yararlanabilmesi için cihaz kutusuna şarj adaptörü eklemek gerekli ve mantıklı bir hareket gibi görünüyor.

OnePlus 9 hakkında pek çok sızıntı ve dedikodu mevcut olsa da, henüz şirket tarafından doğrulanan bir detay yok. Ancak bu durum yakında değişebilir. OnePlus serinin tanıtımının 23 Mart’ta gerçekleştirileceğini duyururken, kamera konusunda Hasselblad ile iş birliği içinde olduğunu da doğrulamıştı. 23 Mart’a kadar OnePlus 9’la ilgili yeni detaylar duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER